koronavírus

2020.07.13. 16:30

Harminc vírusos esetet regisztráltak

Az idegenforgalom is megszenvedi a mezőkövesdi vírushelyzetet.

Tóth Balázs

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Hétfőn Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 97-re emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzések száma, az elmúlt tíz napban 35-tel nőtt a regisztrált fertőzések darabszáma. Mint arról korábban hírt adtunk, egy mezőkövesdi általános iskola tanári karán is terjedni kezdett a vírus. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a mezőkövesdi esetekkel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy az elvégzett PCR vizsgálatok 30 főnél igazoltak COVID-19 fertőzést. A járványügyi hatóság eddig 253 szoros kontaktot derített fel, és az Országos Mentőszolgálat 168 főnél vett légúti mintát. Jelenleg két fertőzött személyt ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Infektológiai osztályán. A szükséges járványügyi hatósági intézkedések megtörténtek, a szoros kontaktok továbbra is járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonaikat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ továbbra is hangsúlyozza és felhívja a lakosság figyelmét a fertőzés terjedését megakadályozó szabályok fokozott betartására, úgymint a rendszeres, gyakori kézmosásra, a kézfertőtlenítésre, a szociális távolság betartására, és a helyes maszkviselésre.

A mezőkövesdi turizmus is megszenvedi a járványhelyzetet, számos esetben visszamondták a nyaralásokat, a város legnagyobb szállodájába a következő két hétben nem lehet szállást foglalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában