Nemzeti Konzultáció

2020.07.02. 09:30

Folyamatosan postázzák a konzultációs íveket

Újra megkérdezik a magyarok véleményét, mit gondolnak az illegális migrációval kapcsolatban a 2015 óta tapasztalható fejleményekről.

Forrás: Illusztráció

Június 19-én Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek postázása.

A megyeszékhelyen, Miskolcon is mintegy 70–80 ezer kérdőívet postáznak ki. Vannak olyan városrészek, ahol már meg is kapták a kérdőíveket. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy akár két hétig is eltarthat, amíg megkapják a kérdőíveket Miskolc két távolabbi városrészében.

Jövőkép az emberek érdekében

A cél, hogy a kormány olyan jövőképet vázoljon, amely egyezik a magyarok elképzeléseivel, és az intézkedések a lehető legtöbb ember érdekében történjenek, hangsúlyozta korábban Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kiemelve: van miről beszélni, különös tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány terjedése a Balkánon összekapcsolódott az illegális migrációval, az ottani táborokban és menekültközpontokban tömeges fertőződések és betegségek jelentek meg.

Kérdések

A konzultációs kérdőívek tizenhárom kérdést tartalmaznak, melyek vonatkoznak a járvány újabb hulláma esetén alkalmazandó intézkedésekre, a járványügyi készültség fenntartására, az idősotthonok védelmére, a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök magyarországi előállítására, digitális oktatás esetén az ingyenes internet-hozzáférésre, egy állandó magyarországi járványügyi felügyelőszolgálat létrehozására. Rákérdez a kormány arra is, az állampolgárok hogyan látják: szükséges-e, hogy a bankok és a multicégek is hozzájáruljanak a védekezés költségeihez, szükséges-e ösztönözni a hazai turizmust és a hazai termékek vásárlását, fontos-e a munkahelyvédelmi programok fenntartása és a magyar vállalatok védelme. Választ várnak a Soros-féle örökkötvényekkel kapcsolatban is. Végül megkérdezik: szükség van-e a bevándorlást tiltó szabályokra és a magyar határok szigorú védelmére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában