fecskék

2020.07.20. 10:00

Deszkával vigyázhatunk a fecskékre

A madarak vízbefulladását egyszerű módszerrel akadályozhatjuk meg.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock/illusztráció

„Javában tart a fecskék kirepülése . A frissen kirepült fecskék eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe vagy vízgyűjtőbe” – adta hírül a Mályi Madármentő Állomás a közösségi oldalán. Mint írják, az elmúlt években több tucat madár érkezett hozzájuk, akik valamilyen szabadon hagyott vízfelületen fuldokoltak. Ezekből nem tudnak kiszabadulni, így megfulladnak.

„Ha deszkákat vagy bármi olyan eszközt dobálunk a medencébe vagy vízgyűjtőbe ami úszik, életeket menthetünk. A legajánlatosabb letakarni a medencéket, így a madarak nem tudnak beleesni és a falevelek sem peregnek bele”, hívják fel a figyelmet a természetvédők.

A bejegyzéshez sokan fűztek kommentet. „Védjük meg őket, mert nagyon kevés fecske van. Nálam néhány éve már nem fészkelt, most nagy örömömre van egy fészek. A szülők etetnek, nem láttam még mennyi kicsi van!”, írja Mária.

Mások hozzáteszik: ők hungarocel darabot tesznek a vízbe, mások a vizeshordóba is helyeznek el deszkát. Nemcsak a madarak, hanem a bogarak és a macska miatt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában