Közlekedés

2020.07.02. 18:30

Átmenetileg plusz kamionforgalmat kapott Szikszó

Egyébként is jelentős az autó és a teherautó forgalom, ami nap mint nap keresztülmegy Szikszó városon a 3-as főút révén.

Horváth Imre

M30-as autópálya építése

Forrás: Illusztráció

Fotó: Vajda János

A II. Rákóczi Ferenc út, Malom út lámpás kereszteződésében eddig is gyakran felgyűlt a sor, köszönhetően az M30-as építése miatti megnövekedett forgalomnak is. Ettől jelentősebb sor csak a jelenleg újjáépítés alatt álló, korábbi halmaji körforgalomnál szokott kialakulni a 3-as úton, ahol lehajtója épül az autópályának.

Most dr. Piskóti István, Szikszó alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy ez a forgalom átmenetileg tovább nő, ugyanis autópálya-kamionok mennek át a városon. A Colas Út Zrt. – az esőzések miatt használhatatlanná vált szervizútja miatt – néhány napig használni kényszerül a városon átmenő közutakat. A szállítás útvonala: 3. sz. főúton a lámpás kereszteződésig – II. Rákóczi Ferenc út – Táncsics Mihály út – Bajcsy-Zsilinszky út. A plusz forgalom naponta 100 nyerges szerelvényt jelenthet, ez óránként mintegy 10 autó. A szállítás munkanapokon 7 óra és 16:30 óra közötti időszakban várható. A cég a szikszóiak megértését kéri annak érdekében, hogy ne legyen késedelem az autópálya-építés ezen szakaszában.

A lakosság részéről a bejelentés után több aggodalom is megfogalmazódott az utak esetleges elhasználódása, illetve balesetveszélyes helyzetek előállás miatt, amelyre a város vezetése azonnal reagált. Így az alpolgármester tájékoztatása szerint kikerült egy úgynevezett mobil 30 km-es sebességkorlátozó tábla a Magyar Közút révén, és a rendőrség is gyakrabban lesz jelen, hogy csökkenjen a balesetveszély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában