gyárbezárás

2020.07.09. 08:00

Állami segítségre is szükség lehet Ózdon

A lehetséges befektető az Ózdi Ipari Park területén szükséges talajcsere költségét nem tudja magára vállalni.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Befektetési szándékát megerősítő nyilatkozatot nyújt be az ózdi önkormányzat felé annak a betonelemgyártó cégnek a vezetése, amellyel már több körös egyeztetés zajlott le. Többek között erről született megállapodás a fővárosban, a képviselői irodaházban megtartott újabb tárgyalás során.

Mint arról többször is beszámoltunk, az ABB multinacionális vállalat még az év elején jelentette be, hogy december végével befejezi a városban a tevékenységét, a több mint ezer munkavállalót pedig fokozatosan építi le. A kialakult helyzetre, a dolgozók jövőbeni megélhetésére szeretnének megoldást találni ezekben a hónapokban úgy, hogy cégeket csábítanak az egykori kohász településre.

– Ózd város vezetőivel és a befektetőjelölt cég képviselőivel tovább kerestük a megoldást az újonnan kialakított ipari park talajmechanikai problémájára – fogalmazott a megbeszélésen elhangzottakkal kapcsolatban Riz Gábor, országgyűlési képviselő. – A betonelemgyártó cég továbbra is fenntartja azon szándékát, hogy Ózdon építené meg új üzemét, de a talajcserével járó közel 300 millió forintos plusz költséget nem tudja felvállalni. Ennek az összegnek az előteremtéséhez állami segítségre lesz szüksége az önkormányzatnak ahhoz hasonlóan, mint 1998-ban, a General Electric indulásakor volt.

Tovább tárgyalnak

Az egyeztetés során minden érintett fél – magyar állam, önkormányzat, vállalkozó – számára megfogalmaztak néhány feladatot a következő napokra, hetekre. A tárgyalás-sorozatot ezek elvégzése után tovább folytatódik.

(A borítóképen: A budapesti egyeztetésen)

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában