Könyvhét

2020.06.05. 12:30

Szelfizzen a könyvével!

Már elkezdődött az Ünnepi Könyvhét, igaz, csak online.

Forrás: II. Rákóczi Ferenc megyei könyvtár facebook oldala

Az Ünnepi Könyvhét júniusi rendezvényei az idén – a járványveszély miatt – Miskolcon is elmaradnak, de csak a könyvtéri és a könyvtári találkozók, dedikálások, beszélgetések. A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a honlapján, közösségi oldalán több új könyvet is bemutat, ezek mellett különböző játékokkal (könyvszoborkészítés, kedvenc könyvvel való szelfizés), valamint visszaemlékezésekkel, képösszeállításokkal igyekeznek felidézni a szervezők a korábbi könyvhetek hangulatát.

Az online Miskolci Könyvnapok június 3-tól 6-ig tartanak.

A megálmodó szavai

Bár a 91. Ünnepi Könyvhét rendezvényeit karanténba szorította a vírus, a személyes találkozások fontosak lennének. Ahogy azt annak idején Supka Géza, a könyvhét megálmodója megfogalmazta: „Az évnek egyik napján (...) az ország minden városában és falujában könyvnap rendeztessék, amely (...) az írót és a közönséget közvetlen kontaktusba hozza egymással, hogy ezen a napon egyszer egy évben a könyvírás és a könyvkiadás művészete is kimenjen az utcára, éspedig ingujjban, közvetlen, bohém formában.”

A szervezők bíznak benne, hogy ez hamarosan megvalósul: lesznek még könyvbemutatók, és dedikáltatni is lehet majd az új könyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában