tanév vége

2020.06.12. 14:00

Őszre szervezik meg a diplomaosztókat

Lesz kézfogás, és ünnepélyes keretek között zárhatják le tanulmányaikat a végzős hallgatók az egyetemeken.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Fotó:

Bár a vírushelyzetben hozott intézkedések enyhültek, megyénk felsőoktatási intézményeiben leghamarabb szeptemberben kaphatják meg diplomájukat a hallgatók.

Járványügyi feltételekkel

– Az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán az előző évekhez hasonlóan a hallgatók nyilatkozhatnak, milyen módon szeretnék átvenni okleveleiket. Az ünnepélyes átadót a tanévnyitó ünnepséggel összevonva tartanánk szeptemberben – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak dr. Kelemen Judit oktatási és kutatási főigazgató.

– A Miskolci Egyetemen – a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel – meghosszabbítottuk a vizsgaidőszakot 2020. július 31-ig. Az eredetileg június végére ütemezett diplomaátadó ünnepi sze­ná­tu­s­ülé­sek új időpontja 2020. szeptember 3-a és 4-e. Az ünnepségek megtartásának előfeltétele, hogy ne legyen Magyarországon újra kihirdetett veszélyhelyzet, ne rendeljenek el a rendezvények megtartását korlátozó intézkedéseket. A szeptemberi diplomaosztó ünnepségeket az akkor hatályos biztonsági előírások betartása mellett tartjuk meg. 1000-1200 diplomát szoktunk átnyújtani a tulajdonosaiknak. A díszaulában 800 ülő-, a karzaton 300 állóhelyet tudunk biztosítani a rokonok, illetve a barátok számára. Reméljük, ősszel is lesz lehetőségünk ezeknek a helyeknek a megtöltésére – mondta munkatársunknak prof. dr. Torma András, a Miskolci Egyetem jelenlegi rektora.

(A borítóképen: Prof. dr. Torma András rektor egy korábbi diplomaosztón)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában