vandálok Putnokon

2020.06.18. 09:00

Mások munkáját teszik tönkre a rongálással

A gömöri település több pontján is kárt tettek a kiültetett virágokban.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Putnok számos pontján, közterületeken, intézmények környékén, valamint a sűrűn látogatott helyeken is rendszerint virágosít a városgondnokság. Az előre megtervezett és szépen kivitelezett munka normális esetben jelentősen javítja a városképet, ezzel együtt pedig a településről kialakított véleményt is. Az utóbbi időszakban azonban vandálok rombolták le mindazt, amit sokan évek alatt építettek fel.

Nagyon elharapózott

Jeddi József, a Putnoki Városgondnokság vezetője elmondta: a korábbi időszakban is találkoztak a vandalizmussal, de közel sem olyan mértékben, mint az elmúlt hetekben.

– Nagyon durva, botrányos és elszomorító események történtek a közelmúltban – fogalmazott Jeddi József. – A város több pontján tették tönkre az ültetett virágokat, rugdosták szét a körülötte lévő kavicsot. Az újonnan épített Gömör Kapunál, valamint a Serényi téren, a városháza környékén és sajnálatos módon már a temetőben is ezt tapasztaltuk.

Tamás Barnabás ebben az ügyben ismét felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. Putnok polgármestere fokozott ellenőrzést kért az előttünk álló időszakban, hogy a vandalizmust a lehető legrövidebb időn belül meg lehessen fékezni.

– Ezzel kapcsolatban szeretnénk kérni a lakosság segítségét is – folytatta Jeddi József. – A rendőrségnek, a közterület-felügyeletnek, de bármelyik önkormányzati képviselőnek is lehet szólni, ha hasonló cselekménnyel találkoznak a putnokiak. Ez ugyanis mindenkinek a közös érdeke. Fontos, hogy vigyázzunk azokra az értékekre, amelyek a város közterületein találhatóak. Itt nem csupán a virágokra gondolok, ugyanez érvényes a játszótereinkre vagy a közelmúltban megnyitott szabadtéri sportpályákra is. A fenntartása az önkormányzatnak nagyon sokba kerül, de ami ettől is fontosabb, hogy a szemléletünk ebbe az irányba mozduljon el. Ezek a létesítmények ugyanis csak úgy szolgálhatják hosszú éveken keresztül a lakosságot, ha a vandáloktól sikerül megóvni őket.

Jeddi József hozzátette: a szülőket is arra kéri, hogy figyelmeztessék a gyermekeket, hogy a közterületi tartózkodásnak is vannak szabályai. A városgondnokság vezetője abban bízik, hogy a rongálókat minél hamarabb sikerül kézre keríteni, és ez a negatív jelenség a jövőben jelentősen visszaszorul a gömöri településen.

(A borítóképen: A közterületi virágok a városképet is javítják)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában