orvosi szakmai fórum

2020.06.19. 12:30

Marad az e-recept és a telefonos konzultáció

Háziorvosok és gyermekorvosok tartottak szakmai egyeztető fórumot csütörtökön, melyen Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár is részt vett.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

Csöbör Katalin elmondta, minden olyan kezdeményezést felkarol, ami az egészségügyben dolgozók munkáját könnyíti, az ellátás színvonalát javítja. Sikerként számolt be arról, hogy támogatást szerzett a megyei kórház energetikai korszerűsítéséhez.

Breitenbach Géza, a Praktizáló Orvosok Szövetségének elnöke elmondta: felmerült, marad-e az a jól bevált gyakorlat, amelyet a járványügyi helyzetben már megszoktak a páciensek és az orvosok is. Azaz, hogy egy lázas vagy ágyban fekvő betegnek nem kell egy recept felírása miatt személyesen az orvossal találkoznia.

A telemedicinális formák jól vizsgáztak, ennek kiterjesztése az alapellátásra olyan lépés, amely az emberek számára hozzáférhető egészségügyi ellátást szolgálja. A jövőben a telefonos konzultáció a szezonális influenza terjedésének mértékét is csökkentheti – hangsúlyozta Csiki Zoltán.

(A borítóképen:Csiki Zoltán, Csöbör Katalin és Breitenbach Géza)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában