pedagógusnap

2020.06.10. 17:30

Köszönet az évtizedekért

Óvodapedagógusokat köszöntöttek Miskolcon pedagógusnap alkalmából.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Több évtizedes, lelki­ismeretes és áldozatkész munkájukért vehettek át hétfőn Pedagógus Szolgálati Emlékérmet a miskolci önkormányzati óvodákban dolgozó óvodapedagógusok. Az elismerést Veres Pál, Miskolc polgármestere nyújtotta át az arra érdemeseknek a városházán rendezett ünnepségen.

Köszöntőbeszédében hangsúlyozta, a pedagógus hivatás olyan hivatás, amit soha nem lehet elfeledni és megtagadni, utalva arra, hogy ő maga is tanár.

– Pedagógusként én is tapasztaltam a sokrétű munka szépségét és nehézségeit. A szülők és a család után a pedagógus az, aki a legfontosabb szerepet tölti be a gyermekek fejlődésében, személyiségük alakulásában. A nevelők és oktatók az óvodától egészen az érettségiig végigkövetik növendékeik életét. A pedagógusok munkája nagy felelősséggel jár, ezért is kell róluk megemlékezni – fogalmazott a polgármester.

Nevelnek, formálnak

Azzal folytatta, hogy a pedagógusok nemcsak az ismeretek, a tananyag elsajátításában segítik növendékeiket, hanem nevelik, formálják is őket. A miskolci pedagógusok magas színvonalon, nagy szakértelemmel és odaadóan végzik a munkájukat.

– Szeretném, ha mindennap megkapná az elismerést ez a hivatás. Köszönöm a munkájukat, minden tiszteletem az önöké! – fogalmazott Veres Pál.

Az óvodapedagógusokat Püspöki Péter egy csodákkal teli mesével, Vihula Mihajlo gitárjátékával köszöntötte.

Zárt csoportban

Megkérdeztük a kitüntetett pedagógusokat az idei, rendkívüli nevelési évről is.

Tóthné Kosztyu Judit, a diósgyőri Stadion tagóvoda óvónője elmondta: 40 éve van a pályán, de soha nem történt olyan, hogy hosszú hetek teltek el gyerekek nélkül.

– Ennek ellenére a digitális átállás minden nehézség nélkül lezajlott. Eddig is volt Messenger-csoportunk a szülőkkel, úgyhogy ez a felület most nagyobb szerepet kapott. Erre tettem fel a feladatokat, és itt válaszoltam a szülők kérdéseire is. Kezdetben nagyon együttműködőek és lelkesek voltak. Most, a nyári szünet előtti héten már kicsit lankad a lelkesedés, ami érthető is, de le a kalappal előttük! Rengeteg képet, videót küldtek a gyerekekről, a kicsik pedig örültek a feladatoknak, lelkesen tettek eleget mindegyiknek. Nekem kicsit nehéz volt a technikai problémákat megoldani, de volt segítségem, úgyhogy végül minden jól sikerült – sorolta az óvodapedagógus.

Hiányoztak a gyerekek

Szintén a Messengeren létrehozott zárt csoport segítségével tartotta a kapcsolatot a szülőkkel és a gyerekekkel Oroszné Újhelyi Katalin, a Belvárosi Óvoda pedagógusa.

– Kicsit furcsa volt ez az új helyzet, nagyon hiányoztak a gyerekek, ugyanakkor annak örültem, hogy egy kicsit pihenhettem, hiszen nyugdíj előtt álló óvónő vagyok. Dolgozni persze kellett, minden tárgyból elküldtem a szülőknek a heti tervet. Rendkívül aranyosak és lelkesek voltak a gyerekek, még a legkisebbek is szorgalmasan rajzoltak, amit aztán elküldtek a szülők nekem. A 40 év alatt emlékszem egy olyan télre, amikor a nagy hó miatt nem volt közlekedés, és gyalog mentünk az óvodába, de ilyen még soha nem történt, hogy több hónapig nem találkoztunk a gyerekekkel. De most már jönnek szépen vissza, úgyhogy újra hangos az óvoda – fogalmazott Katalin.

A Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel kitüntetett óvodapedagógusok

Drozsnyik Jánosné

Fenyvesiné Grundic Györgyi

Galambos Dorottya

Gőz Ferenc Attiláné

Kecskés Enikő

Kissné Lőcsei Edit

Lengyel Lászlóné

Machán János Pálné

Némethné Hlavács Zsuzsanna

Oláhné Rácz Ilona

Oroszné Újhelyi Katalin

Steinbinder Rudolfné

Szatmáry Béla Józsefné

Tóthné Bíró Anna Ibolya

Tóthné Kosztyu Judit

Tóth Zoltánné

Veresné Tóvári Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában