sportteljesítmény

2020.06.02. 09:30

Ismét bajnok Juhász Péter, a fáradhatatlan tűzoltó őrmester

A tiszaújvárosi tűzoltó nemrég versenyzőtársával, Véró Alexszel együtt állt fel a dobogó felső fokára a Magyar Erősember-szövetség (HSMA) páros bajnokságán.

Horváth Imre

Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Fotó: SimoBela

Péternek nemcsak a termete, hanem a sportteljesítménye is kiemelkedő: idén zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg az egyéni országos bajnokságot az erősemberek között.

A legutóbbi versenyt még zárt kapuk mögött tartották Várpalotánál egy különleges helyszínen, a sportolók egy dolomitbányában mutatták meg az erejüket és a kitartásukat. Szükségük volt mindkettőre, ugyanis hat versenyszámban is bizonyítaniuk kellett: nehézgéphúzás, vikingnyomás, hordágycipelés, lengősúly cipelés, felhúzás és bödönpakolás várta az erősembereket.

A speciális hordágy cipelésénél egy fémvázas keretbe 450 kilogrammnyi szikladarabot pakoltak, amit a versenyzőknek egy 40 méter hosszú pályán egy fordulással kellett elvinniük. A bödönpakolás, amilyen látványos, olyan izzasztó: Juhászéknak egy 122 centiméter magas kereten keresztül kellett a 140 kilogrammos bödönt átrakniuk 90 másodperc alatt, lehetőleg minél többször.

Péter huszonegy éves kora óta űzi az erősember sportokat, és ezt nem is akármilyen eredménnyel teszi!

(A borítóképen: balról Juhász Péter, jobbra Véró Alex)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában