városnap

2020.06.28. 18:30

Fotókkal, videókkal emlékeztek az ünnepen

A Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár előtti téren fotókkal, videókkal emlékeztek meg arról, hogy 17 évvel ezelőtt nyilvánították várossá Nyékládházát.

Bájer Máté

Forrás: Olvasónk küldte

A rendhagyó városnapon az online tér nyújtotta lehetőségeket is kiaknázták a szervezők.

– A körülményekhez képest megpróbáltuk kihozni a helyzetből a maximumot – véli Tóth Balázs polgármester. – Március környékén, amikor el kellett volna kezdeni szervezni az eseményt, még bizonytalan volt a helyzet. Nem mertünk fellépőket lefoglalni, ezért döntöttünk úgy, hogy a városnapra szánt összeget elrakjuk egy tartalékalapba.

Valamiképpen mégis szerettek volna megemlékezni a 17 éve várossá nyilvánított településről.

– Úgy gondolom, egy megfelelő formát találtunk a városnapnak, melynek fő célja idén a visszaemlékezés volt. A Nyékládházáról elszármazott hírességek videóüzeneteivel szerettük volna személyesebbé tenni az ünnepet. Dargay Attila rajzfilmrendező és képregényrajzoló özvegye és egykori munkatársa, Henrik Irén és a művelődési házunk névadójának, Furmann Imrének az özvegye, Pankucsi Márta is felvételen osztotta meg a várossal kapcsolatos gondolatait. Kiss Mari színész is küldött videóüzenetet, aki a gyerekéveiből töltött néhányat Nyékládházán.

Online térben

A megemlékezés hivatalos része szintén online történt: többek közt Tóth Balázs is videóüzenet formájában tartotta meg az ünnepi beszédét.

Szabadtéri kiállítást szerveztek a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár előtti téren, ami reggel nyolctól este nyolcig fogadta a látogatókat, és egy LED-fal segítségével az előző városnapok hangulatát is megidézték.

– Felelevenítettük az elmúlt évek városnapjait a Nyékládházi Televízió korábbi felvételeiből készült ünnepi adását kivetítve, valamint a művelődési ház Facebook-oldalán is egész nap jelentek meg tematikus posztok – mondta az Észak-Magyarországnak Spitzmüller Zita intézményvezető, aki szerint – a körülményekhez képest – sikerült kiemelni, mitől különleges a városnap, mitől különleges Nyékládháza.

(A borítóképen: A Furmann Imrét bemutató tábla)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában