kórház

2020.06.16. 18:00

Feloldották a látogatási tilalmat

A Magyar Országgyűlés kedden elfogadta a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, azonban a járványügyi készenlét és a biztonsági intézkedések várhatóan tartósan fennmaradnak az egészségügyi intézményekben.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház tájékoztatása szerint június 17-én (szerdán) délután fél öttől a kórház valamennyi telephelyén a teljes körű látogatási tilalmat feloldják. A feloldás alól kivételt képeznek azok a betegellátó egységek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik. Valamennyi telephely minden betegellátó egységében a látogatási idő egységesen munkanapokon és munkaszüneti napon is délután 16:30 és 17:30 között van. A látogatók telephelyre, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik. Azt kérik, hogy a látogatók maszkot viselve lépjenek be az épületbe, ha valaki véletlenül otthon felejti az arcmaszkját, annak az intézmény természetesen biztosít egyszer használatos sebészi maszkot.

Egyszerre egy látogató

A betegellátó épületbe egy beteghez egy látogató léphet be, és az osztályon egy beteget – egy időben – egy látogató látogathat. A látogatás időtartama maximum 15 perc. Az egy órás látogatási idő tartama alatt így a beteg mindennap négy látogatót fogadhat.

A látogatások során élelmiszer, ruhanemű és egyéb más csomag behozatalára van lehetőség. Törekedni kell arra, hogy a látogatók fogadása ne kórteremben, hanem lehetőség szerint valamelyik közösségi helyiségében, vagy az időjárás függvényében és a beteg megfelelő kondíciója esetén a kórház parkjában történjen. Fekvőbeteget kizárólag egészséges személy látogathat. Amennyiben a belépés során betegség gyanúja merül fel (hőemelkedés, köhögés, stb.) a látogatási célból érkező személy nem léphet a kórház területére.

Türelem és együttműködés

A látogatás menetét és a belépést a járványügyi óvintézkedések lassítani fogják, ezért megértést és együttműködést kér a kórház vezetése. Továbbá arra hívják föl a figyelmet, hogy az érvényben lévő parkolási rendet tartsák be az intézmény területén, hiszen a hosszú látogatási tilalom után nagy számban érkező látogatók jelentős terhelést jelentenek majd a kórház úthálózatára és parkolóira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában