Kazincbacikai kórház

2020.06.16. 08:30

Egyszerre egy látogatót fogadhatnak a betegek

Megemelkedett a beléptetési ponton átmenők száma a kazincbarcikai kórházban.

Bájer Máté

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az egészségügyi intézményekben érvényét vesztette az „egy óra alatt csak négy beteget láthatnak el korlátozás” is. A részleges feloldását az adott főigazgató határozza meg. A látogatási tilalom ugyanakkor továbbra is érvényben marad a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon.

Mivel maximálni kell a kórtermekben az egy időben bent lévők számát, a legtöbb helyen egy beteg egyszerre egy látogatót fogadhat. A látogatók számára kötelező a szájmaszk és a higiénés feltételek betartása.

Szabályok a látogatóknak

– Visszaállítottuk az eredeti beléptetési pontot – mondta a látogatási tilalom feloldásával kapcsolatban Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

– Az elmúlt időszakban lezártuk a főbejáratot, és egy másik helyen nyitottuk meg a bejárást. Ez az intézkedés most megszűnt, a beléptetés a veszélyhelyzet előtti megszokott módon történik.

Tóth Gábor szerint a megnövekedett forgalmon kívül jelentős változás nem történt az intézmény életében.

– Ugyanúgy folyik minden, mint eddig, azzal a különbséggel, hogy június 12-étől fogadjuk a látogatókat is, ezért megemelkedett a beléptetési ponton átmenők száma. A veszélyhelyzet alatt életbe léptetett szabályok érvényesek a látogatókra is, kötelező a belépés előtt a hőmérőzés.

A látogatókra vonatkozó szabályokkal mindenkinek tisztában kell lennie, aki rokonához vagy ismerőséhez készül.

– Egy beteg egyszerre egy látogatót fogadhat. Fekvőbetegek esetében a hozzátartozó bemehet a kórterembe, ellenkező esetben a társalkodóban vagy a folyosón találkozhatnak. Tilos a betegek ágyára ülni, táskát sem helyezhetünk oda. A látogatás ideje legfeljebb 15 perc lehet. A kézfertőtlenítő használata is kötelező.

A veszélyhelyzetben alkalmazott intézkedések mindenki számára okoztak nehézségeket. Most kicsit fellélegezhetünk, de a fegyelemre továbbra is szükség van.

– A beléptetéskor kötelező intézkedések időbe telnek. A lent lévő munkatársaink kemény munkát végeznek, hiszen egyre türelmetlenebbek az emberek, úgy tapasztaljuk, egyre kevésbé viselik már el a vírusvédelemmel kapcsolatos intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában