árvíz ellen

2020.06.23. 08:30

Cserépfaluban árapasztó tározó építését tervezik

Az utóbbi években többször sújtotta villámárvíz Cserépfalut, megoldanák a problémát.

Tóth Balázs

Forrás: google térkép

Negyedmilliárd forint európai uniós támogatást nyert Cserépfalu önkormányzata a település árvízi biztonságának növelésére a napokban – jelentette be a település közösségi oldalán Csendes Péter polgármester. Az árvízi kockázat csökkentése érdekében árapasztó tározót építenek a Kerekhegyi övároknál, valamint mederburkoló lapokkal kirakott csapadékvíz-elvezető árok épül a Széchenyi utcán és a József Attila utcán, közölte.

Az elmúlt években több villámárvíz is sújtotta a települést, a főutcán és a község mélyebben fekvő részein, az utcákon, kerteken keresztül, a pincéket, garázsokat elárasztva is hömpölygött az ár, amikor felhőszakadás volt Bükkzsérc felé.

Korábban már kialakítottak egy övárkot, amely a hirtelen lezúduló vizet a Hór-patakba vezette, ennek út alatti áteresze azonban kicsinek bizonyult, és visszaduzzasztotta a vizet.

Kiegészíti a projektet

Az önkormányzat pályázata kiegészíti a már korábban elnyert projektet, amelyik a Bem utca környékén rendezi a mederviszonyokat. A mostani pályázat segítségével a Kerekhegyi övárkot burkolnák és energiatörő küszöbökkel látnák el, átépítenék az út alatt lévő átereszt is, valamint kialakítanának egy 1,1 hektáros árapasztó tározót. A két utcában is burkolnák az árkot, valamint műtárgyak is épülnének, illetve a patak medrét is kotornák, a torkolatot kiköveznék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában