hajléktalanok új élete

2020.06.30. 15:00

Bérlakásba költözhet tíz rászoruló Miskolcon

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete támogatásával tíz hajléktalan ember kezdhet munkára épülő, önfenntartó és önellátó életet, amelyre az elmúlt két évben a humanitárius szervezet szociális munkásai készítették fel őket.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A tájékoztatás szerint a program indulásakor, 2018-ban, a Hajléktalanokat Gondozó Központ figyelme mellett, szakmai és anyagi támogatásával albérletekben kezdhettek új, önálló életet a mintaprogramban részt vevő hajléktalanok, akik az elmúlt 24 hónapban szakmát szerezhettek, megtanulták jövedelmüket beosztani, takarékoskodni.

Mindez a társadalmi beilleszkedésüket szolgálta. A felkészítő időszak megvalósítására a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete 53 millió forintot fordított, amelyet a Széchenyi 2020 program pályázatán nyert el – írták.

Közölték: a program most új fejezethez érkezett, tíz rászoruló a napokban beköltözik azokba az önkormányzati lakásokba, amelyeket a Magyar Vöröskereszt kért és bérel a miskolci önkormányzattól.

Az öt 55 négyzetméteres lakást a szervezet miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának diplomás szociális munkásai újították fel, a munkák költségét, mintegy 12 millió forintot a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete önerőből finanszírozta.

A programba bevont hajléktalanok – akik korábban a Hajléktalanokat Gondozó Központ szolgáltatásait vették igénybe – most tartós és biztonságot nyújtó, önálló háztartást vezetnek majd. Ennek feltétele a munkavállalás. Jövedelmükből maguk fizetik a lakások rezsijét, takarékoskodniuk kell, és be kell tartaniuk az együttélés szabályait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában