Bartók Plusz

2020.06.13. 10:00

Bekukkantott Miskolcra a világ operaművészete

A város boldogan került az fesztivál hatása alá – fogalmaz az egykori alapító.

Fotó: Vajda János

Az alapítók egyike a Miskolci Nemzeti Színház igazgató-főrendezőjeként bábáskodott a várost új arculathoz segítő fesztivál születésénél. Hegyi Árpád Jutocsa így nyilatkozik ma arról, mit jelentett, és mit jelenthet a Bartók Plusz a térség és az itt élő emberek számára. Idézzük mondatait.

Milyen jó, hogy van

– Húsz éve a város meghökkent. „Fesztivál? Nálunk? Ráadásul: operafesztivál?” – álmélkodott Miskolc. És amikor a város megtelt zenével és színházzal, és a világ operaművészete bekukkantott Miskolcra, a város boldogan került a hatása alá, hatott a varázslat. Mára Európában, ha valahogy, hát Miskolcot nem „acélvárosként”, de fesztiválvárosként emlegetik. Büszke vagyok a hosszú harcra, ami az első „Bartók + Verdi” nemzetközi operafesztiválhoz vezetett. Mert nem volt egyszerű küzdelem meggyőzni a várost, kiharcolni a fesztivált. De megszületett, felcseperedett, él és élni akar. Most – kényszerűségből – épp a huszadik születésnapján tart egy szünetet. Túléli, mert a közönség várja. És talán még inkább átéli jövőre, milyen jó, hogy van Miskolcnak operafesztiválja!

(A borítóképen: Hegyi Árpád Jutocsa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában