Ballagás

2020.05.02. 11:30

Virtuálisan búcsúztak el idén a középiskolások

„A most kezdődő jövendő tartogasson rengeteg csodás pillanatot.”

Pap Gyula

Fazekas Róbert igazgató az emlékkönyvvel

Fotó: Ádám János

„Valami elveszett, valamit elvettek tőlünk. Aztán azt vesszük észre, hogy valamit mégis visszakapunk. Másképp, mint ahogyan azt szerettük volna, de ezt az életünk során már ezerszer és ezerszer megéltük… – köszöntötte a végzősöket Facebook-posztjában Vígh Roland, az evangélikus Kossuth Lajos-gimnázium igazgatója. Hasonlóan több más középiskolákhoz, az idén csak a virtuális térben vettek búcsút egymástól a ballagók, tanáraik és iskoláik. Az alma materek falai nem zengtek a diákzsivajtól, nem eshetett szó a közelgő érettségiről. A „Kossuth” is a YouTube-ra feltöltött rövid emlékfilmmel búcsúzott, melyben megelevenedtek az együtt töltött évek, és a diákcsoportok „szelleme” átlengte az épület falait.

Bonyolult előkészület

A Földes Ferenc Gimnáziumban harangzúgás köszöntötte a búcsúzókat. Már jó ideje tervezgették a rendkívüli helyzetre való tekintettel a ballagási ünnepséget, Merkelné Vodila Noémi és Horváth Ibolya kapott megbízatást a feladatra. Miután tisztázódott a pontos időpont, úgy döntöttek, hasonlóan az élő ünnephez, nem hagynak ki egy elemet sem. Egyediséget Noémi versei kölcsönöztek az elszeparált körülmények között készült műsornak, melyet az iskola tanulói mondtak el. Nem hiányozhattak Fazekas Róbert megbízott igazgató közvetlen, a tanítványokat búcsúztató, útravalóval ellátó szavai és a végzős osztályok osztályfőnökeinek megnyilatkozásai. Minden tanuló szerepelt a műsorban, és a kis trükkel még a ballagásfílinget is sikerült belevarázsolni.

A tokaji Tokaji Ferenc Gimnázium közel egyórás videóval készült az utolsó évesek köszöntésére. Az osztályfőnökök biztató gondolatai, a diáktársak szavai bocsátották útjukra a végzősöket. Sorra köszöntötték az ő összeállításukban is a számos kiemelkedő tanulmányi, kulturális és sportsikert elért diákokat. – A most kezdődő jövendő tartogasson számotokra rengeteg csodás pillanatot – búcsúzott tőlük Molnárné Tóth Erika intézményvezető.

Élőben is megrendezik

Nagy várakozás övezte a miskolci Herman Ottó Gimnázium idei ballagási műsorát. A tavalyi rendkívül sikeres összeállítás után nem csak a végzősök várták izgatottan a fejleményeket, melyek egészen csütörtök délutánig titokban maradtak. Ekkor mutatták be a 11.-esek és a ballagók az iskolában töltött éveikről készült összeállítást, a legemlékezetesebb pillanatokat összegyűjtve. Madarász Péter igazgató közvetlen szavakkal vett búcsút a végzősöktől, és egyben bejelentette: szándékaik szerint szeptember elején élőben is megtartják a ballagást. A közös, nyilvános műsort követően az osztályfőnökök online, zárt körben búcsúztak el saját osztályuktól.

(A borítóképen: Fazekas Róbert, a Földes igazgatója az emlékkönyvvel és a tarisznyákkal, amiket az érettségin kapnak meg az iskola diákjai hétfőn)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában