jogsi

2020.05.21. 19:00

Újra van autósoktatás: jöhetnek már a vizsgázók

Lehetett volna vezetni is, de nem vállalták a fertőzés kockázatát.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

A járvány hatását legfőképpen azok a vállalkozások érezték meg, ahol elengedhetetlen a testközeli érintkezés, óhatatlan az egy légtérben végzett tevékenység. Ilyen a gépjárművezetők oktatása is, mely szintén szünetet volt kénytelen elszenvedni.

Egy hónapra leálltak

– Az autósiskolánk 1990-ben alakult, elsősorban azzal a céllal, hogy B kategóriás képzést nyújtsanak az érdeklődőknek, időközben igény mutatkozott a motoros A és egyéb kategóriás vizsgákra is – idézi fel Tóth Tibor, az iskola tulajdonosa. Mintegy tizenöt oktatóval indultak, és közülük jelenleg is közel tízen dolgoznak együtt a cégnél.

A vírusfenyegetettség miatt az iskola is felfüggesztette a tevékenységét, de ahogy lehetőség adódott, fokozott biztonsági rendszabályok mellett újra­indították az elméleti képzést.

– Április 18-tól kénytelenek voltunk bezárni, mivel a vizsgáztatást is felfüggesztették, akkor még nem látható ideig. Elvileg lehetett volna vezetni is, de nem akartuk vállalni a fertőzés kockázatát.

A tantermi oktatás helyett előtérbe került az e-learning-képzés, online ügyintézéssel bonyolították a jelentkezést is. Egy-másfél hónap után elkezdődött az óvatos nyitás, jelenleg napi négy órában tartanak nyitva. Reméli, hogy egy-két héten belül visszaáll a korábbi rend. A tantermi oktatás csökkentett létszámmal, fertőtlenítéssel, a szükséges távolságot betartva folyik majd.

– A vizsgázás is újraindul, de a vizsgaidőpontok kijelölésénél elsőbbséget élveznek azok, akiknek elmaradt a vizsgája vagy ismétlésre kényszerülnek. Így várhatóan június első hetétől kezdődhet az ütemezett vizsgáztatás – mondta Tóth Tibor, aki a kényszerű kihagyás után fokozott érdeklődésre számít.

(A borítóképen: Korábban így ment az oktatás)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában