Koronavírus hírösszefoglaló

2020.05.23. 20:00

Újra kinyitnak az éttermek, az iskolák nyitása még kérdéses

Segítünk, hogy ne vessz el a hírtengerben: összegyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb és legfontosabb híreit a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Koronavírus: két kövesdi enyhe tünetekkel megúszta – A dél-borsodi klubnál nincs pánik, ugyanis már mindenki negatív tesztet produkált.

A második hullám, csak az egyik forgatókönyv – A kórházi ágyak fokozatosan kerülnek vissza az akkut ellátások számára – hangzott el az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Látott fiatal betegeket is meghalni – Egy miskolci lány, Czelvikker Fruzsina is ott volt a „csatatéren” a koronavírus elleni harcban. Fruzsina a Semmelweis Egyetem szülésznő szakos hallgatója, és önkéntesként az egyik járványkórházzá minősített, fővárosi intézmény sürgősségi osztályán teljesít szolgálatot március végétől a mai napig.

Újraindul mindhárom rehabilitációs tagkórház – Ütemezetten elindulnak a szűrővizsgálatok, az endoszkópos rendelések és várhatóan június második hetétől a sebészeti ellátások is – közölte Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A Miskolctapolcai és a Selyemréti Strand is megnyit a hónap végén – Csökkentett vendégforgalom mellett lesz látogatható a két nyitott légterű miskolci fürdő.

Kinyissanak-e még az iskolák? – Még nem dőlt el, hogy júniusban kinyitnak-e az iskolák, vagy sem. Érvek és ellenérvek sorakoznak mindkét lehetőség mellett. Utánajártunk, mi indokolná a nyitást, és mi a zárva tartást.

Beljebb tessékelhetők már a vendégek, de feltételekkel – Hétfőtől teljeskörűen használhatók a vendéglátóhelyek kültéri és beltéri egységei is.

Fürdőzés, csak kijelölt fürdőhelyeken – Csak kijelölt fürdőhelyeken szabad fürödni, ahol megvizsgálták a víz és a fürdőhely alkalmasságát.

Alkalmazkodtak a helyzethez a trizsiek – A legnagyobb nehézséget a falu számára az idegenforgalmi szezon részbeni elmaradása okozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában