Vegyünk hazait!

2020.05.09. 07:00

Tudatos döntés: vegyünk helyit helyi termelőktől!

Egyre népszerűbb helyi termelőktől hazai árut vásárolni. Nem egyszerű viszont eljutni a vásárlókhoz.

Apagyi Beáta

Fotó: Kozma István

A lekvárokkal, fűszerek készítésével foglalkozó Szurdok Renáta elmondása alapján, nem minden piac szűnt meg a vírus megjelenésével. Ők jelenleg Kazincbarcikán, illetve Budapesten tudják népszerűsíteni termékeiket, a higiéniás előírásoknak megfelelően.

Maszkot, kesztyűt viselnek az eladók. Egy ilyen piacon általában egyszerre, egy időben körülbelül 20 fő tartózkodik.

„Nem gondolnám, hogy nagyobb veszély fenyegetné a vásárlókat, mint egy szupermarketben, ahol ettől jóval többen fordulnak meg. Házhoz szállítással is foglalkozunk, illetve személyesen is megkereshetnek bennünket” – árulta el az Északnak.

Pócs Péterné a termelőnapon, illetve a régiségvásáron szokott megjelenni saját termelésű gyümölcseiből készült, kézzel csomagolt nedűivel Miskolcon.

„Aki ismer minket, személyesen eljön a házunkhoz. Futárszolgálattal is vállaljuk a továbbítást, de ha útba esik, mi magunk is elvihetjük a vásárlóhoz a kívánt portékát” – mondja Pócs Péterné.

 

Fontos a jó minőség

Szathmáry-Király Orsolya régóta vásárol hazai termelőktől. Fontos számára, hogy tudja, mi kerül a kosarába.

„Szeretem a jó minőségű árut. Szívesen felkutatom a termelőket, utánajárok, hogy milyen összetevőkből dolgoznak. Külön kiemelendők a környezetbarát helyek, ahová visszavihetem az üvegeket, hogy újra felhasználhassák” – meséli tapasztalatait. Jelenleg házhoz szállítással vagy személyes átvétellel kapja meg a kívánt árut, de reméli, hogy hamarosan a jó hangulatú piaci napokon is találkozhat az eladókkal.

(A borítóképen: A Baráthegyi Majorságban kecskesajtot gyártanak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában