ápolók napja

2020.05.16. 09:30

Tisztelet és hála jár valamennyi ápolónak

Riz Gábor az ózdi kórház­ban és háziorvosi ren­de­lők­ben egyaránt köszöntötte a dolgozókat.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

Az elmúlt hetekben sokadszorra látogatott el az ózdi kórházba a térség országgyűlési képviselője. Riz Gábor ezúttal nem szorosan a koronavírus-járvány miatt érkezett az egészségügyi intézménybe, hanem az ápolók napja alkalmából köszöntötte a dolgozókat.

Becsülettel helytállnak

Mint kifejtette: tisztelet és hála jár valamennyi ápo­lónak, akik ezekben a nehéz, vészjósló napokban is lelki­ismeretesen, nagy odaadással és magas szakmai színvonalon végzik munkájukat a beteg emberek szolgálatában.

– Ők egy csodálatos hivatásnak a képviselői, a magas szakmai tudás mellett sokszor egy jó szóval, egy kedves mosollyal, pár bátorító mondattal is sokat tudnak tenni az ember gyógyulásáért – tette hozzá Riz Gábor. – Az ápolók ezekben a vírussal megnehezített hónapokban is ott vannak a betegágyak mellett, és bár kiemelten veszélyeztettek, becsülettel helytállnak minden egyes nap. Szerény elismerése a munkájuknak, hogy idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosít a kormány.

Riz Gábor az ózdi kórház mellett két háziorvosi körzetben dolgozó, valamint a felnőttügyeletben szolgálatot teljesítő asszisztensnek nyújtott át virágcsokrot, így köszönve meg azt az áldo­zatos tevékenységet, amelyet a lakosságért tesznek mindennap.

(A bortítóképen: A kórházi köszöntésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában