átadás

2020.05.12. 10:00

Teljesen új piactér szolgálja a tolcsvaiakat

Az új létesítmény nemcsak a tolcsvaiaknak, de a környező települések lakóinak is előnyére válik.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Átadták az új piacteret Tolcsván, a beruházásra egy 80 millió forintos nyertes pályázat adott lehetőséget a tokaj-hegyaljai település önkormányzatának.

Fontos elem

Csoma Ernő polgármester az átadásra szervezett ünnepségen elmondta: a gazdaság újraindításából a saját eszközeikkel szeretnék kivenni a részüket. Ennek egyik fontos eleme az új piac kialakítása, ahol a helyi és környékbeli termelők, árusok megfelelő körülmények között értékesíthetik árucikkeiket, a vásárlók pedig friss, többségében helyi termelőktől származó palántákat, zöldségeket, gyümölcsöket és más termékeket szerezhetnek be. Hozzátette: Tolcsva mindig fontos kereskedelmi központ volt a térségben, amit a település címere is igazol. Cikkünk elkészültéig három piacnapot tartottak a felújított területen, a polgármester beszámolója szerint nagyon sokan használták ki az új lehetőséget a bevásárlásra a járványügyi szabályok betartása mellett. Az új létesítmény nemcsak a tolcsvaiaknak, de a környező települések lakóinak is előnyére válik – tette hozzá. A polgármester kiemelte: a korábban piacépítésre kijelölt terület nem volt alkalmas építkezésre, ezért a pályázati pénz egy részét ingatlanvásárlásra kellett fordítaniuk, de így is sikerült elérniük, hogy a piac a település központjában legyen.

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő örvendetesnek nevezte, hogy a hónapokkal ezelőtt kialakult járványhelyzet megfelelő kezelése után a piacok feltételekkel bár, de újra kinyithatnak. Tolcsván ez külön öröm, hiszen teljesen új, európai színvonalú környezetben működhet a helyi kereskedelem egyik legfontosabb színtere – mondta. A honatya kiemelte a piac közösségépítő szerepét is, ahol a csütörtöki és szombati piacnapokon azok az emberek is találkoznak egymással, akiket a hétköznapok más irányba szólítanak.

(A borítóképen: Csoma Ernő [balra] és dr. Hörcsik Richárd az avatón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában