Koronavírus hírösszefoglaló

2020.05.09. 20:00

Szűrőprogram indult a megyében is, óvatos nyitások

Segítünk, hogy ne vessz el a hírtengerben: összegyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb és legfontosabb híreit a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

koronavírus-szűrés

Fotó: Erdős József

Gyönyörű modellek állati jó kocsikkal, Menzás Mari visszatér – Mi újság ezen a héten a celebjeink háza táján, mit csinálnak a karanténban? Megmutatjuk!

Az idei nyári strandszezon is „koronás lett” Ózdon – A jelenlegi állás szerint a városi strandfürdő ezen a nyáron zárva marad Ózdon. A koronavírus-járvány kiszámíthatatlansága, valamint gazdasági szempontok is vezérelték a polgármestert akkor, amikor meghozta a sokak számára fájdalmas és nem várt döntést.

Se jogsi, se oktatás nincs jelenleg – Noha a rendelet nem tiltja tételesen az autóvezető-képzést és a vizsgáztatást, de mégis teljesen megállt a rendszer, aminek több oka is van.

Harmincnégy településen szűrnek – Harmincnégy megyénkbeli települést érint az a szűrőprogram, ami május elsején indult az országban. A programba véletlenszerű kiválasztással csaknem 18 ezer embert hívtak meg.

Akit hívnak, menjen el! – A járványügyi munkacsoport vezetője prof. dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője a napokban részletesen beszélt a szűrésről.

Sátoraljaújhelyen is elindul az óvatos nyitás – A Polgármesteri Infó keretében tájékoztatott Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere és a városvezetés több tagja szerdán a járvány helyzettel kapcsolatos helyi aktualitásokról.

Első születés a mentőállomáson – Különleges esemény történt kedden a Mezőkövesdi Mentőállomáson, ahol az ott dolgozók szerint először vezettek le szülést. Kedden reggel Sugár Ádám kopogtatott be az ajtón, mert nem értek volna el abba a budapesti magánkórházba, ahol a szülést tervezték. Mint mondta, a járványhelyzet miatt döntöttek a budapesti helyszín mellett, mert ott lehetőség lett volna apás szülésre, illetve tovább a családjával maradhatott volna. Ezt a tervet végül az élet módosította.

A várandósok védelme az első – Az ország legnagyobb szülészetén várhatóan megközelítőleg 4000 szülést vezetnek le az év folyamán. A járványügyi helyzet miatt Miskolc két szülészeti osztályát integrálták. Az egy helyre összpontosuló megnövekedett betegforgalom okán plusz intézkedéseket kellett bevezetni – mondta dr. Farkas László, a B-A-Z. Megyei Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának megbízott osztályvezető főorvosa.

Parkolólezárás helyett szigorú ellenőrzés jön – Nem zárják le a parkolókat, de szigorú ellenőrzésekre kell számítani a hétvégén is Miskolcon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában