Miskolc

2020.05.06. 14:31

Miskolci Operafesztivál: „nem lesz megtartva 2020-ban”

Nem lesz megtartva 2020-ban a huszadik, jubileumi fesztivál – ezt Borkuti László közművelődési és turisztikai tanácsnok jelentette ki szerdai megkeresésünkre.

Bujdos Attila

Fotó: Vajda János

Nem tettek le róla

A fesztivál sorsával kapcsolatos kérdéseinket március 24-én küldtük el a miskolci városháza sajtóosztálya részére. Választ tőlük e cikkünk megjelenéséig nem kaptunk, még azt követően sem, hogy a koronavírus-járvány miatti, és az egész országra kiterjedő intézkedések miatt augusztus 15-ig biztosan nem tarthatóak olyan rendezvények, mint a jelentős múlttal rendelkező, országhatáron túli ismertséget is elért Bartók Plusz.

Ezekre vártunk választ: „megszületett-e a tulajdonos önkormányzat döntése, hogy lesz-e operafesztivál 2020-ban az eredetileg tervezett június 12-i kezdéssel, esetleg más időpontra halasztással, vagy a koronavírus-járvánnyal előállt helyzetre tekintettel lemondják? Sikerült-e egyébként az önkormányzatnak a saját forrásain túl támogatást szereznie állami vagy más forrásból a huszadik Bartók Plusz Operafesztivál megrendezéséhez?”

Miután a városháza válaszaira hiába vártunk, ezért kérdeztük Borkuti László tanácsnokot, aki arra is kitért: nem mondtak le a Bartók Plusz Operafesztiválról. Jó helye van Miskolcon, folytatni kell. „Új projektelképzelésekkel állunk elő, a most készülő kulturális koncepció részeként” – mondta.

Mint ismert: június 12-én José Carreras koncertjével kezdődött volna az idei fesztivál. Az említett korlátozás miatt ekkor és itt nem léphet fel a világhírű tenor. Úgy tudjuk, az nem dőlt még el, hogy végleg elmarad-e a művész koncertje. Erre a fejlemények tükrében visszatérünk.

(A borítóképen: Jelenet az Ezrek operája sorozat tavalyi előadásából: a Parasztbecsületet láthatta a közönség Miskolcon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában