értéktár

2020.05.11. 10:00

Mi az igazi érték?

Iskolásoknak hirdetett rajzpályázatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat.

Szaniszló Bálint

Forrás: Pixabay/illusztráció

Immár több mint egy hónapja új időszámítás kezdődött Magyarországon. A mindennapi rutinunk, az eddig bevált szokásaink teljesen megváltoztak a koronavírus megjelenése által. Ahogyan mi magunk és az életszemléletünk is megváltozott: átértékeltünk sok mindent.

Személyes értékeink

Most, hogy életünk nagy részét a lakásunk falai között töltjük összezárva a családunkkal, felértékelődhetnek bennünk családi, baráti kapcsolataink, átértékelhetjük a természethez, a házi állatainkhoz vagy a tanulmányainkhoz kötődő viszonyunkat. Most talán több időnk van végre észrevenni, mennyi érték vesz minket körül a mindennapokban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár magába foglal és menedzsel minden olyan értéket, amely környezeti, történelmi, tradicionális vagy tudományos szempontból fontos lehet. De érték egy a barátokkal vagy a családdal töltött nap, egy kirándulás élménye vagy az édesanyánk ölelése. A megyei önkormányzat össze kívánja gyűjteni a megyében élő fiatalok igazi értékeit.

A rajzpályázatra olyan A4-es méretű pályaműveket várnak, melyek szabadon választott technikával készülhetnek (grafitceruza, színes ceruza, zsírkréta, filctoll, pasztell, vízfesték, tempera stb.), de fotómontázsokat, illetve 20 másodperces videót is készíthetnek a diákok. A pályaműveket 2020. május 31-ig kérik postai úton megküldeni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal részére (3525. Miskolc, Városház tér 1.). A borítékon fel kell tüntetni a pályázat címét: „Számodra mi az igazi érték?”. A videókat, illetve fotómontázsokat az [email protected] e-mail-címre várják. A beérkezett pályaműveket három kategóriában értékelik, melyekbe életkor alapján sorolják az alkotókat: 6–10 , 11–14 és 15–18 éves korcsoport szerint. A nyeremények értékes ajándékcsomagok.

(A borítóképen: Egy érték...)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában