támogatás

2020.05.11. 08:00

Lisztet adományoztak a rászoruló családoknak

A rászoruló családok között osztják szét a felajánlást.

Bájer Máté

Fotó: Kozma István

A koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzet sok miskolci családnak okoz nehézséget. Vannak, akiknek az alapvető élelmiszerek beszerzése is kihívást jelent. Ezen a terhen szeretett volna enyhíteni a Borsod Agroker Zrt. A cég nevében dr. Hajdú László és Zsiga Gábor tulajdonosok komoly felajánlást tettek: 12 320 kilogramm lisztet adományoztak a városnak, amit Miskolc polgármestere, Veres Pál vett át.

A Borsod Agroker Zrt. ehhez 20 ezer tonna búzát használt fel, amit a malomban leőröltek, majd egykilós kiszerelésekbe csomagoltak. Az adományt a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény alapítványa kapta meg: ők osztják ki a rászoruló családok között. Az adományozók külön kérésére a város egy raklapnyi, vagyis 880 kiló lisztet juttat el a Máltai Szeretetszolgálatnak. A tulajdonosok elmondták, hogy adhattak volna pénzt is, de a lisztnek szimbolikus jelentése van: maga az élet.

(A borítóképen: Az átadáson (balról): Zsiga Gábor, dr. Hajdú László és Veres Pál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában