tömegközlekedés

2020.05.27. 09:30

Júniusban csökkenhet a zsúfoltság a buszokon

Olvasóink panaszolják, hogy bár a maszk viselésére vonatkozó előírásokat a többség betartja, azonban a biztonságos távolság tartása a miskolci buszokon és villamosokon a gyakori nagy tömeg miatt lehetetlen.

Pap Gyula

Fotó: Kozma István

Az 1-es buszjáratra különösen panaszkodnak. Megkérdeztük az MVK Zrt.-t, várható-e a járatszámok növelése, illetve hogyan biztosítják a távolságtartásra vonatkozó rendelkezés végrehajtását.

Az MVK Zrt. válaszában közölte: az érvényben lévő rendkívüli menetrenddel kapcsolatban több javaslat, kérés érkezett, az észrevételek kivizsgálása folyamatban van. „Igyekszünk rugalmasan reagálni a kérésekre, és az utasszámokhoz igazodva többlet- és rásegítő járatokat indítunk azokon a vonalakon, melyek túlzsúfoltnak bizonyulnak” – hangsúlyozták.

Tanszüneti menetrend

A zsúfoltságot enyhítheti, hogy június 2-től a tanszüneti időszakra érvényes menetrend lép érvénybe, ami a jelenlegihez képest sűrűbb közlekedést biztosít – tudtuk meg.

Emellett valamennyi járművön információs plakátokat helyeztek ki, melyek felhívják az utasok figyelmét a megfelelő távolság megtartására, valamint a szájmaszk viselésére is – jelezte az MVK Zrt.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában