szállodaépítés

2020.05.16. 17:30

Hiányt pótol majd a hotel

Koronavírus ide, koronavírus oda, tovább épül a tiszaújvárosi szálloda.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

A város önkormányzata közel négy esztendeje döntötte el, hogy pályázat útján keres kivitelezőt egy korszerű, igényes, a termálfürdőhöz kapcsolódó szálloda megépítésére. Ez a Termál Hotel és a volt MHSZ-épület értékesítését jelentette, a felszabaduló területre álmodták meg a hotelt.

A pályázatot 2017-ben a helyi Dominvest 2004 Kft. nyerte meg. A régi épületeket lebontották és a tervezési, engedélyezési eljárások után tavaly ősszel elkezdődtek a munkák.

Bravúros megoldások

Az épületben három lift is a vendégek kényelmét szolgálja majd – tudtuk meg a város internetes honlapjáról –, valamint – ami az egyik érdekessége a szállodának –, hogy egy 360 négyzetméteres hangszigetelt konferenciaterem is lesz benne, aminek nem lesznek belső pillérei. Ez a megoldás az építőknek elég nagy kihívást jelent. Ezenkívül 99 szobát alakítanak ki. A földszinten a 200 férőhelyes étterem és a hozzá tartozó konyha mellett egyéb szolgáltatóegységeknek is lesz helyük. Mindemellett nagy előnye lesz a szállodának, hogy közvetlen átjárást biztosít a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőbe.

Nyárra szeretnének látványos haladást elérni az építők, és remélik, hogy hamarosan átadhatják a szállodát, amely a Tisza latin nevét viselve Tisia Thermal Hotel Spa lesz.

(A borítóképen: Tiszaújváros szállodája lassan elnyeri formáját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában