Koronavírus hírösszefoglaló

2020.05.16. 20:00

Fokozatosan enyhülnek a korlátozások, beindul az egészségügyi ellátás

Segítünk, hogy ne vessz el a hírtengerben: összegyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb és legfontosabb híreit a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Budapest, 2020. május 7. A kormany.hu által közreadott képen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ az online megtartott Kormányinfó sajtótájékoztatón 2020. május 7-én. MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Megvizsgálták a kazincbarcikai idősotthonok lakóit – Nincs koronavírusos fertőzött gondozott és dolgozó a kazincbarcikai idősotthonokban.

Először: egyeztetés telefonon – Jövő héten indulhatnak a szakrendelések, kizárólag időpont-egyeztetéssel.

Jegyet árul a buszsofőr – A járványellenes intézkedések enyhítése a volánbuszos közlekedést is érinti: a vidéki, helyi és helyközi járatokon ismét életbe lép az első ajtós felszállás, és újra vásárolhatnak jegyet az utasok a buszvezetőktől. Bevezetnek olyan óvintézkedéseket is, amik az utazás biztonságát növelik.

További enyhítéseket jelentett be vidékre és immár Pest megyére is a kormány (videó) – Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzet tudósítása szerint a Kormányinfón elmondta: a szerdai 12 órás kormányülésen arról döntöttek, hogy a csökkenő fertőzések száma miatt több ponton is lazítanak a korlátozó intézkedéseken.

Lagzi helyett vacsora – Esküvők továbbra is csak szűk körben, fokozott higiéniai elővigyázatosság mellett tarthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában