Ifjú tehetségek

2020.05.26. 16:00

A „mi lányaink” a rockoperában

Riana táltosasszony lesz, Sára pedig Réka szerepében lép színre az István, a királyban.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Két miskolci leány is örömmel újságolta lapunknak, hogy szerepet kaptak az István, a király rockoperában. Korábban mindkettőjükről írtunk, a mindössze 8 éves Balla Riana Emmáról és a 14 éves Galambvári Sáráról. Mindketten az „István, a király iskolába megy” tehetségkutató versenyen pályáztak.

A megméretésre 5000 külhoni és magyar iskola diákjai nevezhettek csoportos és szólóprodukciókban, 6–16 éves korig. A csoportos kategóriában a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola produkciója a második lett az Esztergom-jelenetben. Érdekesség, hogy Riana ebben a produkcióban is szerepel (Gizellaként), mivel ennek az iskolának a tanulója.

Számos verseny

A második osztályos kislány a táltosasszony szerepében lép majd színre. Egyelőre nem tudni, mikor, hiszen a koronavírus kissé átírta az eredeti terveket. Riana mindössze 8 éves, de már most rengeteg siker van a háta mögött. Zenés-táncos színész szeretne lenni, és ennek érdekében szülei segítségével mindent meg is tesz. Számos versenyt nyert már meg, amerikai filmekben szerepelt, most pedig a mezőny legfiatalabb versenyzőjeként került be a rockoperába.

Riana édesanyja, Balla-Daragó Laura elmondta: azért a táltos szerepére esett a választásuk, mert javarészt 13–15 éves kamaszok jelentkeztek a versenyre.

– A színpadképet tekintve a kislányomnak nem lett volna esélye Rékát, Gizellát vagy Saroltot megformálni, hiszen túl alacsony lett volna a többiekhez képest. Azonban táltos bárki lehet. Az előzetes tervek szerint a győztesek a Budapest Arénában mutatják be a darabot. A Szörényi–Bródy szerzőpáros kiemel két, nekik legjobban tetsző szólistát, akiknek egy évig fizetik a zenei tanulmányaikat. Emellett a győztesek elutazhatnak a párizsi Disneylandbe is – sorolta az édesanya.

A Pávában is

Galambvári Sára is rutinos versenyző, hiszen mindössze 10 éves volt, amikor barátnőivel bejutott a Fölszállott a páva népdal- és néptáncverseny televíziós elődöntőjébe. A tehetséges diáklány ma már nyolcadikos a miskolci Fráter György Katolikus Gimnáziumban, de kisdiákként Abaújszántón élt, itt kezdődtek néptáncosi és énekesi sikerei is. Mint mesélte, azért költözködtek többször is, mert édesapja görögkatolikus pap, és amikor őt áthelyezik egy másik egyházközségbe, akkor az egész család az új helyen talál magának otthont.

– Miskolcon újra elkezdtem táncolni, most már a Szinvavölgyi Néptáncműhelyben, és azóta is táncolok. Három éve pedig hegedülni tanulok. Klasszikus hegedűvel kezdtem, két éve pedig a népi hegedüléssel is ismerkedem. Az éneklést pihentettem, egészen mostanáig. A gimnáziumi énektanárom, Váraljai Réka ugyanis szeptemberben felhívta a figyelmemet az István királyos versenyre. Nagyon örültem neki, hiszen kiskorom óta megvan a rock­opera CD-n, és kívülről-belülről fújom az összes dalát. Nagyon szeretem! Réka szerepét választottam, mert úgy gondolom, hogy ez illik leginkább a személyiségemhez – mondta lelkesen Sára.

(A borítóképen: Balla Riana Emma (balról) és Galambvári Sára izgatottan készülnek a nagy fellépésre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában