Ezt írtuk anno 2000-ben

2020.05.17. 07:30

A Ködmönért nyert pénz

Gálvölgyi Jánosnak köszönhetik az egymillió forintot.

Sztárgolf

Forrás: MW

Fotó: Czerkl Gbor

Egymillió forintért szállt versenybe a Hovatovább! című televíziós show-ban a Ködmön Formációs Táncegyüttes, pontosabban értük küzdött Gálvölgyi János – az eset 2000-ben történt, a május 15-i Észak-Magyarország adott hírt róla.

Sok barátja él Miskolcon

Felidézhetjük az Észak-Magyarországgal: a történet még az év elején kezdődött, akkor látta meg a felhívást a televízióban, hogy kulturális szervezetek jelentkezését várják a játékba. „És rögtön arra gondoltam, milyen jól jönne a Ködmönnek az a megnyerhető egymillió forint” – meséli Csóka Edit, az együttes vezetője, az Ifjúsági és Szabadidő Ház főmunkatársa. „A pályázatot, amit benyújtottunk, a meghívott neves játékosok átnézték, és ők maguk választották ki, melyik csapat ügyéért fognak küzdeni. Minket Gálvölgyi János képviselt. Személyesen is találkoztunk vele a felvételen, és nagyon szimpatikus embert ismertünk meg benne, híján minden fellengzősségnek. Megkérdeztük tőle, hogy miért éppen ránk esett a választása. Ő azt felelte, hogy szeretné, ha egy minőségi táncegyütteshez kerülne a pénz, hiszen ő is táncolt valaha, meg aztán sok barátja is él Miskolcon.”

És hol lesz a helye a pénznek Ködmönnél? Az egymillió forintot a világ tíz-tizenkettedik helyén jegyzett A csoportjuk ruháira, a koreográfiához szükséges zene megvásárlására és az utánpótlás verseny­öltözékére szánják.

(A borítóképen: Gálvölgyi János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában