Mikor pancsolhatunk?

2020.05.18. 20:00

A jövő nyárig maradhat a korlátozás a strandokon

A pontos és részletes, minden fürdőre kötelező érvényű üzemeltetési feltételek már megérkeztek a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. Jövő nyárig még maradnak a korlátozások a fürdőkben.

Apagyi Beáta

A Barlangfürdõ külsõ medencéiben még nincs víz

Fotó: Bujdos Tibor

Négy négyzetméter/vendég

Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke elmondta, hogy a korlátozások teljes feloldására még várni kell, a fürdők egyelőre nem használhatják ki teljes kapacitásukat, ami a vendégszámot illeti. Továbbá azt is megjegyezte, hogy a legtöbb fürdőben pünkösdi nyitásra készülnek, azonban ezt is tesztüzemnek kell tekinteni.

Korlátozzák a vendéglétszámot, minden fürdő a befogadóképességének felével működhet. Egy főre 4 négyzetméter vízfelületet kell biztosítani a szabadtéri medencék esetén, a zöldfelületeken pedig 16 négyzetmétert. Javasolják az online jegyértékesítést, elkerülve ezzel a sorban állást.

Nyitnak is, meg nem is

A pénztárosok számára kesztyűt, szájmaszkot, plexi védőfalat, míg a vendégeknek a belépéskor kézfertőtlenítőt biztosítanak majd. Ezek mellett folyamatos lesz a vendégforgalmi részeken a fertőtlenítő takarítás.

Megyénkben ilyen feltételek mellett sem nyit ki Mezőcsát strandja, ugyanis a működtető az év végéig felújítást végez.

Május 30-án az előírásoknak megfelelően, részleges nyitásra lehet számítani Sárospatakon, a Végardó Fürdőben. Benkő Barnabás Zoltánné ügyvezető elmondta, a termálmedence a felújítás miatt még nem lesz használható.

A Miskolci Fürdők Kft.-nek feltettünk néhány nyitással kapcsolatos kérdést, de ezekre részükről még nem érkezett releváns válasz.

(A borítóképen: A tapolcai barlangfürdő, üres medencével)

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában