koronavírus

2020.04.15. 17:02

Újabb kórházakban készülnek a járványra

Március óta a Semmelweis kórház járványkórházként működik, kedden azonban újabb döntés született.

Horváth Imre

Fotó: Bujdos Tibor

„A járványügyi veszélyhelyzetben a közigazgatási szereplők a legkritikusabb forgatókönyvre készülnek fel” – tudatta az intézmény honlapján és Facebook-oldalán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vezetése. Dr. Révész János főigazgató a közleményben arról tájékoztatja a lakosságot, hogy: felkészülve a betegségmutatók esetleges rosszabbodására, a kórházak fekvőbeteg kapacitásainak további átstrukturálását hajtják végre azért, hogy tömeges megbetegedések esetén is ki tudják elégíteni a felmerülő ellátási igényeket.

„Ennek jegyében kórházunk Semmelweis Telephelye mellett – mintegy tartalékként – felkészítjük a betegek fogadására a mezőkövesdi, a szikszói, valamint a Szent Ferenc Tagkórházat. Az itt fekvő betegeket lehetőség szerint haza bocsátjuk vagy más fekvőbeteg szervezeti egységbe helyezzük át” – fogalmazott a főigazgató.

Mint tudatta, az átszervezéseket április 15-én megkezdték és április 19-én fejezik be, ezalatt a járóbeteg rendelések változatlan formában működnek.

(A borítóképen: A miskolci Szent Ferenc Tagkórház)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában