kutyatelep

2020.04.04. 07:30

Tudatos megoldások a kóbor kutyák kapcsán

Az ebek megsokasodtak, a korábban félig-meddig létrehozott kutyatelep pedig telítve, funkcióját csak részben ellátva áll Szikszón.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock

Három irányban

A helyzet tartós orvoslásának feladatát magára vállalta Hetesi Gergely önkormányzati képviselő, aki tájékoztatójában arról írt, három irányba indultak el. Az azonnali intézkedések között szerepel, hogy helyi szakemberekkel együttműködve igyekeznek a legjobban kihasználni a kennelsort, felszabadítva minél több férőhelyet. A kóbor állatok befogásánál első körben a veszélyeztetett területekre koncentrálnak (iskolák, közintézmények), majd folyamatosan terjesztik ki a hatósugarat a teljes városra.

Megtörtént a telephely felmérése. Egy nagy tapasztalattal és múlttal bíró egyesülettel együttműködve elkészült egy lista, melynek pontjait teljesítve megkaphatják az állatmenhely minősítést. Ezt követően az egyesület égisze alatt újra szakszerű és jól látható munka folyik majd annak érdekében, hogy a kóbor állatok mihamarabb gazdára találjanak.

A hosszú távú intézkedési terv azokat a területeket célozza majd meg, amiknek következtében újra és újra felerősödik, kicsúcsosodik a mostanihoz hasonló helyzet. A cél, hogy a gazdák gondosan, törődve és minden előírásnak megfelelően tartsák állataikat. Ennek érdekében az önkormányzatban rendszeres és folyamatos ellenőrzések mellett támogató- és ösztönzőprogramokat dolgoznak ki a nehézségek okainak feltárására, megoldására.

A képviselő hozzátette: önkéntes, kutyaszerető és állatbarát szikszóiak dolgoznak az ügy érdekében, az elmúlt pár hétben hat kutyust sikerült megmenteni közbenjárásukkal, többségüket az utcáról.

(A borítóképen: Jó lenne, ha minden kutya gazához jutna)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában