koronavírus

2020.04.12. 20:30

További szigorítások Miskolcon

Veres Pál Miskolc polgármestere tovább szigorítja húsvét hétvégére vonatkozó korábbi intézkedéseit.

Mivel az elmúlt napokban nőtt a fertőzöttek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ezért szükséges, hogy még szigorúbban betartsuk és betartassuk a kijárási korlátozás szabályait. Az ünnep és a jó idő sokakat kimozdulásra és társaságba csábít, de ne felejtsük el, a járványveszély még fennáll, a koronavírus napról napra több embert fertőz és több áldozatot szed. A megelőzésnek egyetlen módja van, ha otthon maradunk.

Veres Pál arra kér minden miskolcit, hiába húsvét hétfő, ne utazzanak vidékre a rokonokhoz, ne fogadjanak vendégeket, sem Miskolcról, sem más városokból, más településekről érkezőket és amennyiben tehetik, ne hagyják el otthonukat és ne érintkezzenek, csak a velük egy háztartásban élőkkel.

Az elmúlt napok tapasztalata alapján húsvét hétfőn még szigorúbb szabályozásra van szükség, ezért a Miskolci Önkormányzati Rendészet és a Rendőrség munkatársai megerősített létszámmal, fokozottan ellenőrzik a közterületeket, parkokat, kirándulóhelyeket, utcákat, tereket. A város kapuiban hétfő reggeltől fokozott rendőri jelenlét lesz, ellenőrzik a közlekedőket annak érdekében, hogy, aki teheti tartózkodjon otthon és ha nem feltétlen szükséges, senki se hagyja el a várost, valamint ne is jöjjön be a városba, akinek nem muszáj.

A rendészek hétfőn hangszórós autóval járják majd a várost, így is megpróbálva felhívni a miskolciak figyelmét arra, hogy járványveszély van, kerüljék a csoportosulást, ne tartózkodjanak az utcán.

(Borítóképünk illusztráció!)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában