Miskolc

2020.04.19. 18:00

Tavaszi nagytakarítás kezdődött a városban

Elkezdődött az illegális hulladékszigetek felszámolása.

Apagyi Beáta

Megkezdte a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. csütörtökön az illegálisan lerakott hulladék elszállítását a megyeszékhelyen. Az ebből az alkalomból rendezett sajtótájékoztatón a többi között az is elhangzott: a város lakói használhatnák az erre a célra kialakított szemétlerakó udvarokat is – járvány idején különösen fontos a hulladék kezelése.

Az otthoni tavaszi nagytakarítással is összefügg, hogy nő a közterületen illegálisan elhelyezett szemét mennyisége.

Együttműködésben bízva

A Dél-Kiliánban tartott a témába vágó sajtótájékoztatót Bartha György önkormányzati képviselő. Azt kérte: az illegális szemételhelyezés helyett válasszák az emberek a hulladékudvarokat, ahol térítésmentesen rakhatják le a háztartásokban már nem használt holmit.

„Éves szinten az illegális hulladéklerakó szigetek felszámolása körülbelül 100 millió forintjába kerül a városnak. Ezt a pénzt hasznosabban is elkölthetnénk” – nyilatkozta Kertész Béla műszakvezető.

A Kilián városrészből körülbelül 10-15 köbméternyi hulladékot vittek el. A tervek szerint másfél hétig tart az ütemezett akció, reményeik szerint ennyi idő elég lesz, hogy az egész városban felszámolják az illegális lerakókat. Dolgozóikat a jogszabályoknak megfelelően ellátják védőfelszereléssel – mondták a megszólalók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában