Tiszaújváros

2020.04.19. 11:00

Takarítanak, fertőtlenítenek

Különösen nagy figyelmet kell fordítani a közösen használt helyek tisztítására és fertőtlenítésére.

Fotó:

A városi társasházakban 15–30 család is lakik egy lépcsőházban, napjában többször is megérintik a korlátot, a liftgombokat, a kapucsengőt, a bejárati ajtók kilincseit, így különösen nagy figyelmet kell fordítani ezek tisztítására és fertőtlenítésére ebben a járványos időszakban. Vannak olyan lakóközösségek, akik kifejezetten fertőtlenítéssel foglalkozó cégeket bíznak meg a lépcsőházuk takarításával. Tiszaújvárosban is vannak és vélhetően lesznek is még ilyen igények.

Szakemberrel végeztetik

Kormányos János egészségügyi fertőtlenítő és gázmester fertőtlenítésre szakosodott:

„Korábban kártevőirtással foglalkoztunk, és élelmiszeripari egységek fertőtlenítését végeztük, de tekintettel a járványügyi helyzetre a lépcsőházak közös területeinek fertőtlenítésére használjuk fel most a tudásunkat – mondta. – Ezekben a hetekben közös képviselők, társasházak, lakásszövetkezetek keresnek meg Tiszaújvárosból is. Már végeztünk is néhány lépcsőház-fertőtlenítést. Cégünk OTH-engedélyes szerekkel dolgozik, ez az, amit az élelmiszeriparban használunk, a hatása tartósabb, mint a háztartásban lévő szereknek, nem klórtartalmú, nem alkoholos, nem marja meg a felületeket, nincs kellemetlen szaga. A lakások kezelésére másik módszert használunk, az ózongenerátort, amivel zárt térben érdemes dolgozni, hiszen nincs utána annyi maradványszer, hogy a kezelés után fél óráig nem lehet bemenni a lakásba.

Alkalmazkodni kellett

Váratlanul érte a veszélyhelyzet a társasházakat, de felkészülten, fertőtlenítőszerekkel és védőfelszereléssel felvértezve teszik tovább a dolgukat. Csoma Bertalannál, a II. számú Lakásszövetkezet vezetőjénél érdeklődünk arról, hogy miként változott a lakóközösségek közös helyiségeinek tisztán tartása.

Közös érdek

„Összesen 46 épületet kezelünk és 1756 lakást, 13 fő gondoskodik az épületek tisztán tartásról. Megbeszéltük velük és a közvetlen munkatársakkal, hogy milyen formában tudjuk fenntartani a munkaviszonyukat, és hogy tudjuk fenntartani a lépcsőházak fertőtlenítését, takarítását. A takarítóknak védőmaszkot biztosítottunk, nagy mennyiségű fertőtlenítőszert vásároltunk be, és a tulajdonosokat is kértük, hogy a takarítók mellett ebben a rendkívüli helyzetben ők is fokozottan járuljanak hozzá a lépcsőházak és a közös helyiségek tisztán tartásához.”

(A borítóképen: Szakszerű lépcsőház-fertőtlenítés| Fotó: Tiszaújvárosi Krónika)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában