koronavírus

2020.04.17. 19:30

Szikszón hétfőtől kötelező a maszk viselése

Április 20-tól új rendelet lép hatályba Szikszón, amelyet a város önkormányzata a közösségi együttélés alapvető szabályai, a járványügyi veszélyhelyzetben tanúsítandó felelősségteljes magatartás kapcsán hozott.

Horváth Imre

egszsggyi szjmaszk

Forrás: Illusztráció/ÉM

A rendelet kötelező teszi a maszk használatát (ennek hiányában az annak rendeltetését, funkcióját betöltő textil, orrot, arcot takaró sál, kendő viselését) Szikszó város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe, gyógyszertárba, postára, dohányboltba, az önkormányzat által fenntartott oktatási, gyermekvédelmi intézményekbe, valamint egészségügyi intézményekbe, a Szikszói Közös Önkormányzati Hivatalba ügyintézés miatt történő belépéskor és az ott tartózkodás idejére.

Ezen kötelezettség teljesítésének elmulasztása a közösségi együttélés szabályai megszegésének minősül. A szabály megszegőivel szemben a közterület felügyelők 5000 forinttól 50 000 forintig terjedő helyszíni bírságot szabhatnak ki, közigazgatási eljárás lefolytatása esetén pedig 150 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

A rendeletről levélben értesíti a lakosságot Sváb Antal polgármester, aki arra kér mindenkit, hogy tartsák be a védőfelszerelés viselésére vonatkozó előírásokat. A maszk viselésével és a biztonságos védőtávolság betartásával óvja meg mindenki önmagát és a környezetében élőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában