Koronavírus hírösszefoglaló

2020.04.11. 20:30

Pozitív tesztek Tiszaújban, lezárások megyeszerte

Segítünk, hogy ne vessz el a hírtengerben: összegyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb és legfontosabb híreit a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Itt plt volna meg Avalon Center

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bujdos tibor

Járványügyi robbanás előtt a főváros, eggyel több beteg Borsodban – Vasárnap délelőtt is megtartotta a napi tájékoztatóját az Operatív Törzs. Dr. Müller Cecília elmondta, vasárnapra 733-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma – megyénkben egyel nőt a szám, hétre, amellyel még mindig a második legkevesebb a betegszám a megyék között –, ketten pedig elhunytak. Ugyanakkor örvendetes módon növekszik a gyógyultak száma, vasárnapra 66-an voltak. Hiába a jó idő és a saját udvar, nem fogadhatunk társaságot. Elsősorban a fővárosiak figyelmét hívták fel a szabályok betartására.

Bepótolják majd a lagzit – A Jablonovszky pár nagyon készült az esküvőjére. Még a koronavírus járvány ideje alatt sem mondtak le a szertartásról, ami így csak közeli családtagok társaságában valósulhatott meg. Az ifjú pár kézfertőtlenítőt használt a gyűrűváltásnál a szűk körben tartott esküvőn.

Pozitív lett a MOL Petrolkémia három dolgozójának a koronavírus tesztje – Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója levélben tájékoztatta hétfőn dr. Fülöp Györgyöt, Tiszaújváros polgármesterét, hogy „vasárnap két, a tiszaújvárosi telephelyen dolgozó kollégánál a PCR vírustesztes mintavétel fertőzést mutatott ki. A fertőzött kollégák karanténba kerültek, jelenleg tünetmentesek és jól vannak.”

Az olcsó benzin jól jöhet – A munkaerő-ellátottság az idénymunkáknál lesz kérdéses, ha a határon túli dolgozók nem jutnak el, az ipari termelésből kiesettek találhatnak itt munkát. Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod megyei elnöke beszélt a mezőgazdaság helyzetéről.

Drónvideó: Csak egy kicsit csendesedett el Miskolc – Kollégánk megnézte a felhők közül, hogy mi a helyzet Miskolc utcáin kijárási tilalom idején.

S. O. S.! Segítség! Bezárt a belváros... – Végleg lehúzhatják-e a rolót az üzletek a belvárosban, ez a kérdés foglalkoztatja a helyi vállalkozásokat.

Régi módszerekkel: a kovász, az öregtészta – Van megoldás, ha nem jutunk élesztőhöz, de sütni szeretnénk.

Lezárnak egy zempléni várost – Vasárnap nulla órától hétfő 24 óráig csakis helyi lakcímkártyával, vagy nagyon alapos indokkal lehet belépni Sátoraljaújhely területére.

Lezárták a nagyobb parkolókat Miskolcon is – Veres Pál Miskolc polgármestere tekintettel a veszélyhelyzetben elrendelt meghosszabbított kijárási korlátozásra, a miskolci lakosság védelmében április 10. (péntek) reggel 8 órától április 13. (hétfő) 24 óráig elrendelte a turista forgalomban, és a hosszú hétvégéken gyakran használt parkolók lezárását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában