Edelény

2020.04.29. 17:00

Nem árultak szeszes italt

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a szigorítás.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Korlátozó intézkedéseket vezettek be az elmúlt hétvégén Edelényben. A két nap alatt a város közigazgatási területén tilos volt a közterületi játszóterek, valamint a városi sport- és szabadidőközpont nem egyéni sportolás céljára történő használata.

Előzetes értesítés

Tilos volt a szeszes ital értékesítése és vásárlása is, valamint a 18 év alattiak közterületen tartózkodása nagykorú hozzátartozó nélkül. Kíváncsiak voltunk, hogyan fogadták az edelényiek a szigorításokat.

– A hétvégére bevezetett pluszkorlátozások közül a szeszesital-eladásra és -vásárlásra vonatkozó váltott ki valamiért sajtóvisszhangot. Voltak, akik egyenesen alkoholtilalomról írtak, a száz évvel ezelőtti amerikai prohibícióhoz hasonlítva. Holott csupán szombat délután 3 órától másnap éjfélig nem volt szabad szeszt értékesíteni. A szeszes italt forgalmazók mindegyike írásban előzetesen értesítést kapott az önkormányzattól a korlátozásról. Mindegyikük megértéssel fogadta az intézkedést, s egyetlen esetben sem kellett intézkedniük a közterület-felügyelőinknek – mondta megkeresésünkre Molnár Oszkár, Edelény polgármestere.

Hozzátette: a vásárlókat a köztéri hirdetőkön kitűzött rendelettel, a Facebookon és a város honlapján is tájékoztatták. A lakosok többsége szintén megértéssel fogadta a korlátozást.

Ne csoportosuljanak!

– De mindig vannak ellenvéleményt megfogalmazók is, akik korábban is bevásárolhattak (volna), a szeszesitalfogyasztást ugyanis semmi sem tiltotta. A célunk az volt, hogy azok, akik az alkoholt forgalmazó üzletek előtt-mellett szeretik elfogyasztani az adagjukat, ne csoportosuljanak a közterületeken a hétvégén. Viselkedésükkel, zajongásukkal ezúttal nem háborgatták a környéken lakók nyugalmát – hangsúlyozta a polgármester.

Kérdésünkre elmondta, a kedvező tapasztalatok miatt a hosszú hétvégén ismét életbe fogják léptetni – több más mellett – ezt a korlátozást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában