vágányzári információk

2020.04.25. 08:00

Menetrendi módosítások a megyei vasútvonalakon

Változások várhatóak a vasúti közlekedésben, mutatjuk, mi érinti megyénket.

A menetjegyeket érdemes elővételben megvenni (Illusztráció)

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A miskolci fővonal Gödöllő és Hatvan közötti szakaszán május 7-ig a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. folytatja a pályafelújítást. Ebben az időszakban a késő esti és reggeli hatvani elővárosi személyvonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.Ez eltérő időpontokban és állomások között érinti a közlekedést, ezért érdemes előre tájékozódni. A pótlóbuszok kapacitását úgy határozták meg, hogy az utasok egymástól legalább 1,5-2 méter távolságban tudjanak helyet foglalni a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

InterCity vonatok:

Az InterCity-k menetrendjét nem érintik a vágányzári korlátozások. A Keleti pályaudvarról 6:30-kor induló Rákóczi és a 18:30-kor induló Hernád InterCity Miskolc-Tiszai pályaudvarig közlekedik. A Keleti pályaudvarra 9:30-kor érkező Hernád és 21:30-kor érkező Rákóczi InterCity Miskolcról indul. A határállomások lezárása és a nemzetközi vonatközlekedés szünetelése miatt Miskolc–Kassa, illetve Kassa–Miskolc között kimaradnak a menetrendből.

Sátoraljaújhelyi sebesvonatok:

A Keleti pályaudvar és Hatvan viszonylatban nem közlekednek a sátoraljaújhelyi sebesvonatok, helyettük a hatvani S80-as személyvonatokkal utazhatnak az utasok, Hatvanban biztosítják az átszállást. Hatvan–Füzesabony–Miskolc–Sátoraljaújhely viszonylatban változatlan menetrend lesz érvényes. A Keletiből 21 órakor Miskolcra, a 22:40-kor Füzesabonyba, továbbá a Füzesabonyból 3:50-kor, az Egerből 4:35-kor, illetve a Sátoraljaújhelyről 3:56-kor és vasárnaponként 17:50-kor induló vonatok a Keleti pályaudvarig a teljes útvonalon közlekednek.

További belföldi vasúti hírek:

A Miskolc–Hidasnémeti vonal, Halmaj és Hidasnémeti közötti szakaszán április 30-ig pótlóbuszok közlekednek a Miskolcról 20:44-kor, 23:06-kor és 3:43-kor, továbbá a Hidasnémetiből 21:42-kor és 3:37-kor induló vonat helyett. A pótlóbuszok Csobádon, a 3-as számú főútvonalon kijelölt buszmegállóhelyen, Mérán a Vasút utca 56-os szám előtti Volánbusz megállóhelyen állnak meg.

A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon április 30-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Tokaj és Nyíregyháza, valamint Görögszállás és Nyíregyháza között pótlótóbuszokkal kell utazni. A Keleti pályaudvarról induló Dália, Jázmin, Kamilla és Rózsa, illetve a Nyíregyházáról Budapestre induló Páva, Rigó, Kócsag és Vércse InterCity-k helyett mindhárom jelzett napon, Tokaj és Nyíregyháza között közvetlen IC-pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok kapacitását úgy határozták meg, hogy az utasok egymástól legalább 1,5-2 méter távolságban tudjanak helyet foglalni a fertőzésveszély elkerülése érdekében. A kör InterCityk Nyíregyházáig közlekednek.

A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon május 4-től 7-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Május 7-én a Miskolcról Nyíregyházára 23:10-kor induló vonat helyett Szerencstől Nyíregyházáig pótlóbusz viszi az utasokat.

Szerencs és Nyíregyháza között május 8-tól június 19-ig pótlóbuszok közlekednek. Az InterCity vonatok helyett közvetlen IC-pótlóbuszokkal utazhatnak, melyek csak Tokajban állnak meg. A vonalszakaszon komplex felújítást végeznek a vasúti pályán, állomások vágányain és a felsővezetéken. A pótlóbuszok kapacitását úgy határozták meg, hogy az utasok egymástól legalább 1,5-2 méter távolságban tudjanak helyet foglalni a fertőzésveszély elkerülése érdekében. A kör InterCityk Nyíregyházáig közlekednek.

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában