járványkórház

2020.04.22. 14:00

Megvan 2700 kórházi ágy a járvány céljára

A veszélyhelyzetre tekintettel a helyi kórházak is intézkedtek.

Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

A járványügyi helyzetből, illetve a tömeges megbetegedésekre történő felkészülésből adódóan a vonatkozó miniszteri rendeletnek megfelelően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és tagkórházai fekvőbeteg-kapacitásának 50 százalékát szabaddá tette a koronavírus-fertőzöttek elláthatóságának érdekében – olvasható dr. Révész János főigazgató közleménye az intézmény weboldalán.

Ez történt…

A Mezőkövesdi Tagkórház – tekintettel arra, hogy kizárólag előjegyzés alapján üzemelve látta el rehabilitációs feladatait – már korábban szüneteltette működését. A Szent Ferenc Tagkórház esetében, a tüdőgyógyászati részleg betegeit a központi telephely fül-orr-gégészeti osztályán helyezték el, a kardiológiai rehabilitációs osztály feladatkörét az angiológia vette át, míg a reumatológiáról és a mozgásszervi rehabilitációs osztályról átirányított páciensek az ortopédiai fekvőbeteg-osztályon kaptak helyet. A Szikszó Tagkórház krónikus és ápolási osztályairól az ápoltakat a központi telephely ápolási osztályára szállították. A fekvőbeteg-ellátás átstrukturálása után a megyében megközelítőleg 2700 ágy, a megyei kórházban megközelítőleg 1600 ágy áll a járványügyi védekezés szolgálatában.

A járóbeteg-rendelések változatlanul, valamennyi telephelyen elérhetőek. A lakosságot azonban továbbra is arra kérik, hogy a rendeléseket csak sürgős életveszélyes vagy maradandó egészségkárosodás veszélyével járó állapotokban vegyék igénybe. Mielőtt a szakrendeléseket igénybe vennék, a háziorvossal előzetesen konzultálni szükséges.

(A borítóképen: A szikszói kórház is érintett az átalakulásban)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában