Építkezés

2020.04.07. 19:00

Megkezdődtek az Y-híd munkálatai

Próbacölöpözést végezett kedd délután a kivitelező.

Bájer Máté

Fotó: Kozma István

Elkezdődött az Y-híd beruházás első üteme, írtuk már korábban is. A város közlekedését új mederbe terelő komplex beruházás a Martinkertváros felé vezető „Y” alakú hídról kapta a nevét. Ennek egyik ága a Martinkertváros, a másik a Tiszai pályaudvar felé vezet majd. Az új híd biztosítja a jövőben a lakó-, parkoló- és szervizutak, valamint rendezővágányok feletti zavartalan közlekedést. Kedd reggel próbacölöpözést végeztek: három nagy munkagép dolgozott a Sorompó és Váltó utcák kereszteződésében.

- Nagyon összetett műszaki tartalmú műtárgy készül itt – fogalmazott Kiss Boglárka, a kivitelező NIF Zrt. szóvivője. – Igyekeztük a munkát úgy szervezni, hogy – ameddig lehet – ne járjon nagyobb forgalomkorlátozással. A próbacölöpözés, ami a keddi napon indul, nem jár semmilyen útzárral. A folyamat során azonban olyan adatokat kapunk, amik az alapozás kimenetelét befolyásolják majd.

- A munka és az élet nem áll meg – osztotta meg a beruházással kapcsolatos gondolatait Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. – Az építkezés szerdán kezdődik. A beruházás első ütemében a Vörösmarty-Király utcai kereszteződés háromsávos, úgynevezett turbó rendszerű körforgalommá alakul. A körforgalomtól a pályaudvarig felújítjuk a Vörösmarty utcát, kanyarodó sávokat, valamint fel- és lehajtó ágakat építünk az Y-híd előtt.

A képviselő elmondta, a híd megépítésével az erre járóknak nem kell majd a csúcsforgalomban rendszeres dugókban várakozni.

- Azok, akik kimennek a városból, eddig inkább a belváros felé kerülték ki ezt a csomópontot. Így azt is reméljük, hogy a belvárosban csökkenni fog az átmenő forgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában