Segítség

2020.04.06. 11:00

Helyi termelőktől vásároltak a kórházi dolgozóknak

Példaértékű kezdeményezéssel állt elő egy miskolci cég.

Horváth Imre

Az EX-ACT Project Tanácsadó Iroda a Járványkórház egészségügyi dolgozói számára ajánlott fel tartós élelmiszercsomagokat, amelyekben könnyen és gyorsan fogyasztható, vitamindús és magas ásványianyag-tartalmú, egyszerűen tárolható termékek vannak – tájékoztatott a Miskolci Zöld Kosár Közösség.

Ásványi anyag az egészségügyieknek

A társaság a Miskolci Zöld Kosár Közösség civil kezdeményezés koordinációjával vásárolt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórháza – mint a járványban megfertőződött betegek fogadására kijelölt intézmény – egészségügyi dolgozóinak olyan tartós élelmiszereket, melyek nem igényelnek speciális tárolást, könnyen és gyorsan fogyaszthatók, továbbá magas a vitamin- és ásványi anyag tartalmuk.

A felajánlás elsődleges célja a hála és köszönet kifejezése az egészségügyben dolgozóknak. Másodsorban az élelmiszercsomag minden egyes terméke könnyen és egyszerűen elfogyasztható, a leterhelt egészségügyi dolgozók saját magukról való gondoskodását, ellátását nagyban segíti.

Segítség a gazdáknak

A Miskolci Zöld Kosár egy olyan bevásárló-közösség, amely a fenntartható termelés elvei szerint működő helyi gazdáktól, termelőktől, kézművesektől szerzi be termékeit. Az adományozó a termékek megvásárlásával az egészségügyben dolgozók támogatása mellett a biogazdákat is segíti, amivel végső soron hozzájárul a munkahelyek megtartásához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában