Maradjanak otthon!

2020.04.24. 10:00

Gyógyszertárba, boltba is mentek a polgárőrök

Autósokon is segítettek, és felhívják a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

A Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület tagjai az elmúlt két héten folyamatosan segítették a helyben élő veszélyeztetett korúaknak a kijárási korlátozás betartását úgy, hogy a bolti és gyógyszertári vásárlásokat elvégezték helyettük.

Sok időt vett igénybe

Húsvét ideje alatt is folyamatosan, egyszerre több helyszínen és több járművel is ellenőrizték Miskolcon a turisztikailag kiemelt helyeket.

„Egyesületünkre nagy feladat hárult, mert a kijárási korlátozás miatt hozott szigorítások ellenőrzése (kordonnal lezárt parkolók és terek figyelése) Miskolcon és a látogatottabb kirándulóhelyeken sok időt vett igénybe. Sajnos mi is tapasztaltuk, hogy sokan nem veszik komolyan, hogy maradjanak otthon – egyesületünk tagjai minden alkalommal próbáltak eleget tenni annak a feladatnak, hogy felhívják az emberek figyelmét a helyzet komolyságára. Szerencsére több pozitív kimenetelű dolog is történt. Egyik polgárőrünk például egy szabadban parkoló, lehúzott ablakú autót vett észre. A tulajdonos is hamar előkerült, így egy esetleges kényelmetlen helyzetet meg tudtunk akadályozni. Kérjük önöket, vegyék komolyan a „maradjanak otthon felszólítást” – mondta Telekes Zsolt, a Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület elnöke.

(A borítóképen: Munkában a polgárőrök)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában