Oktatás

2020.04.12. 14:30

Az ebédhez jár a házi feladat, papíralapon

A hátrányos helyzetű településeken is működik a digitális tanrend.

Hegyi Erika

A pedagógusok a halmozottan hátrányos helyzetű településeken is megtesznek mindent annak érdekében, hogy a gyerekekhez eljusson a tananyag. Ez jellemző a Baktakéki Körzeti Általános Iskolára és annak csenyétei tagiskolájára is. Németh Andrásné intézményvezető lapunknak jelezte, digitálisan és hagyományos módon, azaz papíralapon is tartják a kapcsolatot a tanulókkal, olykor a kettő párhuzamosan működik. Sok családban van okostelefon, de kérdés, hogy ezek az eszközök bírják-e a különböző alkalmazásokat vagy például egy-egy Word-dokumentum letöltését. Probléma az internet hiánya, de egyes családoknál áram sincs.

– Bár nagyon nagy munka, de mi papíralapon is elküldjük a gyerekeknek a feladatokat. Ez azért jelent kihívást, mert a diákok hat településről járnak hozzánk, így például egy-egy osztály feladatlapjait hatfelé kell szortírozni. Minden községben van ételosztó hely, ahonnan a tanulók elviszik az ebédet, itt kapják meg a feladatokat is. Csenyétén vannak segítőink a közösségi házban, itt számítógép is található. A gyerekek itt kérhetnek segítséget, ha valamelyik feladatban elakadtak. Azt tapasztaljuk, hogy az alsósoknak nagyon sokat segítenek a szülők, a megoldásokat lefotózzák, és feltöltik a megfelelő platformra, ki mit használ. Ilyenek a Facebook-csoportok, Messenger-csoportok vagy a Googletanterem. Nyilván amelyik gyerek eddig nem volt szorgalmas, most sem az, de minden jó megoldásnak örülünk, mindenért megdicsérjük a tanulóinkat, amiért csak lehet. Mindenben támogatjuk őket, és folyamatosan biztatjuk a diákokat – fogalmazott az intézményvezető.

(A borítóképen: Érkezik a lecke az ebéddel | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában