légszennyezés

2020.04.01. 08:00

A városháza kéri: ne égessünk hulladékot!

A szennyezett levegő miatt csökken a védekezőképességünk.

Horváth Imre

Forrás: Pixabay/illusztráció

Hétfő délután is tartott élő bejelentkezést naprakész hírekkel Petruskó Norbert, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője. A hétvégén bevezetett kijárási korlátozás kapcsán hangsúlyozta, nem kijárási tilalomról van szó, tehát van lehetősége mindenkinek kimozdulni otthonról, ha boltba menne, gyógyszertárba vagy akár kozmetikushoz. Azonban azt javasolják, továbbra se menjen senki az utcára, aki teheti, az maradjon otthon. Csak az önkéntes karanténnal és a szociális távolságtartással állítható meg a vírus, ebben a miskolciak eddig is élen jártak.

A szóvivő kérte, legalább a járványveszély miatt ne égessenek most kerti hulladékot, mert a szennyezett levegőben csökken a szervezet védekezőképessége, ezért a szakemberek sem javasolják a zöldhulladék égetését. Ha már úgyis otthon kell maradni, próbálják ki a komposztálást, ami nagyban javítja a talaj minőségét, és nem szennyezi a környezetet. Ha erre sincs lehetőség, akkor gyűjtsék össze a zöldhulladékot, és tegyék ki a kapu elé, amit a hulladékszállító cég munkatársai elvisznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában