Koronavírus

2020.03.23. 15:30

Ügyintézés a járvány idején

Arra ösztönzik az embereket, hogy csak indokolt esetekben keressék fel a bankfiókokat.

Detzky Anna

Fotó:

Bizonyára mindannyian átgondoljuk, hogy melyek azok a halaszthatatlan ügyek, amelyeket mindenképpen el kell intéznünk, mielőtt még súlyosabbra fordulhatna a járványügyi helyzet, hogy otthon biztonságosan tudjunk berendezkedni hosszú távra. Ezek közé tartoznak például a pénzügyek. Néhányan tudni vélik, érdemes nagy mennyiségű készpénzt kivenni az ATM-ekből. Egy banki ügyintézőtől magunk is rákérdeztünk. A válasz: ilyen lépés jelenleg nem indokolt, mert a bankjegykiadó automaták zavartalanul üzemelnek (nem mellesleg a hétvége felhívásai közé tartozott, hogy kerüljük a készpénzzel való fizetést, inkább utaljunk, online bankoljunk – a szerk.).

Elővigyázatosság

Egyébként hitelkártya-igénylés céljából kerestük fel az egyik miskolci bankfiókot, mert egy hónap múlva jár le a mostani kártya. Szeretnénk elkerülni a készpénzfelvétellel kapcsolatos esetleges fennakadásokat a koronavírus-járvány ideje alatt, ha valamiért nem postáznák ki időben az új bankkártyát. Bár a kártyaigénylés jogosságáról meg kellett győznünk az ügyintézőket, és félő volt, hogy dolgavégezetlen hazaküldenek az ajtóból, de más bosszúságunk nem akadt. Tehát érdemes jó érvekkel felvértezve elindulni ügyeket intézni – tehetjük hozzá.

Reggel még nincs sor

Húsz perccel reggel 8, azaz nyitás előtt, már öten álltak a városközpontban található bank ajtajában, de csak egyvalaki viselt maszkot és kesztyűt. Néhányan igyekeztek tartani az 1-2 méteres távolságot, mások nem. Van, aki dohányfüsttel pöfékelte tele a várakozók levegőjét. Az ügyintézés a központi rendelkezéseknek megfelelően történt. Az ügyfelek csak egyesével léphettek be a helyiségbe, ahol feltűnően kevés dolgozó tartózkodott. A pénztáron kívül egy asztalnál lehetett még leülni. Az ügyintézés sokkal gördülékenyebben ment, mint amire számítani lehetett. Az ügyintéző a körülményekhez képest kedves volt, és fél óra múlva már újra az utcán találtuk magunkat.

(A borítóképen: Sorban állva | Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában