KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

2020.03.02. 12:00

Terítéken volt a Sajó-völgy

„Belefulladunk a melegbe? – Légszennyezés és energiaszegénység a Sajó-völgyben” címmel tartottak szakmai és civil fórumot az Elosztó Projekt keretében a szervező Zöld Kapcsolat Egyesület telephelyén péntek délelőtt.

Detzky Anna

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

„Az elmúlt hónapokban számos módon igyekeztünk felhívni a figyelmet arra, hogy napjainkra a Sajó-völgyi légállapotról nem lehet csupán környezetvédelmi szempontból beszélni, hanem szembe kell néznünk térségünkben a fokozott energiaszegénységgel is. Elengedhetetlen, hogy a szociális és gazdasági összefüggésekkel együtt értékeljük és kezeljük a kialakult helyzetet. Szakmai fórumunk célja, hogy a civil kezdeményezésre elindult folyamatokat összefoglaljuk és nyilvánosságra hozzuk. Megfigyeléseinket, megállapításainkat és javaslatainkat konkretizálva pedig szeretnénk válaszokat kapni mind helyi szinten, mind a Sajó-völgyet érintően” – mondta F. Nagy Zsuzsanna, a Zöld Kapcsolat Egyesület környezeti tanácsadója.

Varga Andrea Klára alpolgármester megnyitójában kifejezte, hogy a civilek áldozatkészsége nagyon fontos az egész város, illetve a teljes régió élete szempontjából. Emellett hangsúlyozta, hogy bár a környezettudatos szemléletformálás nem könnyű feladat, de napjainkban elengedhetetlenül szükséges és csak összefogással valósítható meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában